![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
QUOTE Sunt niste branzeturi speciale care se pot face la cuptor: trebuie sa fie ambalate in cutiute din lemn. Eu le scrijelesc suprafata, bag niste catei de usturoi in ea, torn niste vin alb sec pe deasupra si dau la cuptor. Cand e gata, tai suprafata in cruce, o dau deoparte si asa iese la iveala interiorul branzei, care-i o crema acum. Se baga pur si simplu bucatele de paine alba in ea si se papa.
Cu camembertul obisnuit fac asa: il invelesc intr-o patura de bacon f. slab uns cu ulei de masline si oregano (pun o bucata maricica de folie de aluminiu, pe ea torn ulei de masline si oregano. Acolo tavalesc feliile de bacon pe ambele parti si le asez putin una peste alta, astfel incat sa obtin sa obtin o suprafata pe care pun camembertul. Cu mainile uleioase imbrac camembertul in bacon si dau la cuptor, la foc mare, vreo 15-20 min). Trebuie de avut grija sa nu ramana locuri neacoperite, ca se scurge branza pe acolo. Folia de aluminiu o arunc, folosind-o imi ramane si bucatarie curata :D Se poate face si cu sunca de Parma sau de Serano. h, daca tu nu esti cu camembertul, poti face pt. tine cu Feta (in bacon). Sau, si mai bine, pui intr-o tava bucati de Feta, ardei taiati in 4, niste rosii (taiate sau nu, depinde de marime), usturoi (pe care chiar il poti lasa necuratat), felii de dovlecel. Pe deasupra torni ulei de masline, dar din belsug (fundul tavii trebuie sa fie acoperit cu ulei), presari oregano si niste piper si dai la cuptor. E preferabil de folosit Feta ieftina, cel putin aici aia scumpa e mai grasa si se topeste in cuptor, iar pt. reteta asta e mai bine sa ramana la bucata. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/3-68.jpg)
Placinta taraneasca cu brinza, spanac si praz a la Diana * 6-7 legaturi de spanac tinar, spalat bine de nisip * 1 sau chiar 2 fire de praz (daca e subtirel) * 4 oua * 4 linguri gris * 5 linguri ulei de masline pentru calit * ulei de masline pentr uns folie * un pachet de foi de placinta din comert * piper proaspat macinat * 400 grame brinza telemea sfarmata mare din furculita * 100 grame brinza de vaci (dulce) sau crema de brinza (smintina insamintata) * 1/3 lingurita praf de copt Cum se face reteta de placinta cu spanac, praz si brinza Incingeti cuptorul. Spalati si zvinati bine spanacul. Taiat-il "din topor". Curatati prazul si taiati-l in doua pe lungime si apoi julien (feliute subtiri). Puneti uleiul de masline intr-o tigaie sau wok si lasati-l sa se infierbinte binisor. Adaugati prazul si lasati-l sa se inmoaie, fara insa a se praji. Cind s-a inmuiat (dupa cca 3-4 minute), puneti spanacul si lasati-l sa se inmoaie (2 minute). Scoateti amestecul intr-un castron incapator si lasati-l sa se racoreasca un pic. Puneti brinza, amestecati (sa nu fie amestecul foerbinte) si puneti ouale, praful de copt, piperul si grisul. Amestecati ca umplutura sa fie cit de cit omogena. Luati tava mare, ce care vine o data cu aragazul, tapetati-o cu hirtie de copt. Impartiti foile de placinta in 2, dupa ce opriti 3 foi. (cele mai frumoase si mai ntregi, care vin "on top". Ungeti foile cu ulei de masline, una cite una si puneti-le una peste alta. Dupa ce prima jumatate de pachet s-a terminat, puenti jumatate din umplutura si imprastiati-o cu o lingura sau furculita in tava, sa ajunga cam peste tot la fel (si pe la colturi). Luati cealalta jumatate de pachet de foi de placinta si uneti-le una peste alta, ungindu-le pe fiecare cu ulei de masline. Cind ati terminat, turnati restul de umplutura si apoi puneti oile (tot asa,o foaie unsa cu ulei, alta foaie, a treia foaie unsa foarte bine, nu va zgirciti! si gata), dati la cuptor. Puneti tava cit de sus va permite cuptorul si lasati placinta acolo pentru cca 35 de minute, la foc mic. Dupa 35 de minute verificati sa vedeti daca e facuta si rumenita. Daca mai trebuie (depinde de claitatea gazului si a aragazului) mai lasati-o citeva minute. Scoyteti-o apoi din cuptor, pulverizati putina apa peste ea, aciperiti cu un servet curat si lasati-o sa ocoleasca tarlaua vreo 15 min, dupa care tataiati-o patrate mari si... pofta buna! Merge perfect cu un pahat de vin rosu, sec. Se poate pregati si in zilele de post, cu dezlegare la lapte, brinza si oua. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th August 2025 - 04:04 AM |
|