![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Ceapa umpluta cu nuca si ciuperci:
INGREDIENTE: 6 cepe mai grasune, 250 g ciuperci din conserva, o mana de miez de nuca, ulei (vreo 4-5 linguri), o conserva de cubulete de pulpa de rosii in bulion, sare si piper macinat, un cub concentrat de legume Cepele se curata de coaja si se pun intregi la fiert pe aburi, acoperite cu un capac. Verificati periodic daca sunt fierte, astfel nu veti risca sa se inmoaie prea tare. Cand sunt gata, se scobesc cu atentie de miez, lasand doar doua randuri de foi. Miezul scos de la ceapa, ciupercile si miezul de nuca se toaca marunt (eu am folosit mixerul (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ), insa nu pasta. Intr-un vas se pune uleiul la incins. Adaugam amestecul maruntit si lasam pe foc cateva minute. La urma punem cubul de legume si dam un plus de gust cu sare si piper proaspat macinat. Umplem cu ajutorul unei lingurite cepele si le asezam intr-un vas rezistent la cuptor. In mijlocul fiecarei cepe umplute putem infige sferturi de miez de nuca. Peste compozitia ramasa turnam conserva de rosii in bulion, amestecam bine si turnam totul in jurul cepelor. Dam vasul la cuptor pentru 50 minute la foc mediu. Sunt foarte bune calde. Pofta buna! Teo jr. a fost convinsa tot timpul ca cepele sunt umplute cu carne (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Flan de ton cu lamaie
Azi va propun o reteta mai speciala, cu un gust minunat si rezultat deosebit. Reteta am gasit-o in cartea " O masa intr-o farfurie" si a fost dragoste la prima vedere.
Am adaptat-o la ingredientele ce le aveam deja cumparate, deci nu am folosit spanac. Asta insa nu va impiedica sa urmati reteta originala, care sunt sigura ca are un rezultat foarte bun. Pun si poza, poate intereseaza pe cineva (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
" Ciudatul blat de paine de porumb care este baza acestei tarte cremoase si hranitoare se face cu malai, preferabil nu din cel grisat, care se gaseste in orice bacanie." Cu acest sfat incepe reteta in carte, insa eu nu am gasit altfel de malai decat grisat, prin urmare l-am folosit pe ala. Am improvizat mult, dupa cum veti vedea in continuare (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ingrediente pentru 6 portii indestulatoare:
- o lamaie mare, spalata si taiata felii subtiri
- 3 oua
- 250 ml lapte
- 400g ton in ulei, scurs si sfaramat
- 100g tocatura taraneasca pentru umplutura (eu am pus doi pumni de cubulete congelate de legume asortate)
- 1 ceapa mica, tocata fin
- 300g supa crema de pui, ciuperci sau telina (eu am facut un sos bechamel cu supa de legume)
- 450g spanac decongelat, bine scurs (eu am folosit frunze de salata)
- 125g malai
- 60g faina
- 1/2 lingurita rasa de sare
- 1 1/2 lingurita rasa praf de copt
- 100 g unt topit
Incingem cuptorul.
Ungem o forma de tort cu diametrul de 25cm (tava mea are 27 cm diametru) si ii captusim fundul cu hartie de copt. Va sfatuiesc sa captusiti toata tava cu hartie de copt, mai ales daca folositi o forma de tort cu peretii detasabili, pentru ca altfel riscati sa va curga compozitia (care e destul de lichida) in cuptor. Asezam artistic feliile de lamaie pe fundul tavii.
Batem doua oua cu 125 ml lapte intr-un castron mare, apoi adaugam tonul, tocatura taraneasca, ceapa si supa-crema.
Se toarna incet jumatate din amestecul cu ton peste feliile de lamaie din forma, apoi se acopera cu spanacul tocat (in cazul meu frunze de salata oparite si tocate), avand grija sa intindem bine, pana la marginea formei. Peste spanac intindem bine cealalta jumatate de compozitie cu ton.
Malaiul, faina, sarea si praful de copt se amesteca intr-un castron cu oul si laptele ramase si cu untul topit. Amestecam bine si turnam coca peste umplutura cu ton.
Tava astfel pregatita o bagam la cuptor, pe raftul din mijloc, pana se rumeneste si este tare in mijloc.
Desprindem marginile flanului de tava cu un cutit si-l rasturnam cu grija pe un platou. Inlaturam hartia de copt si putem servi.
Concluzie: a fost foarte bun si in mod sigur voi repeta experienta:)
Pofta buna!
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 06:39 AM |
|