![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Saratele dupa Sanda Marin
150 g unt 150 g faina 150 g cartofi fierti un praf sare un ou pentru uns o lingirita de mac sau susan Se face un aluat din unt, faina, cartofii fierti si pasati bine si un praf de sare. Se framinta ca sa iasa un aluat potrivit de tare. Se intinde o foaie groasa de 0,5 cm. Se taie in fisii de 1,5 cm latime si cam 12 cm lungime.Se ung cu ou si se presara pe deasupra, dupa gust, cu chimen, mac, susan sau sare mare de bucatarie. Se coc la foc potrivit. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,448 Joined: 13-January 06 From: in the middle of nowhere Member No.: 149 ![]() |
Paine-chec cu banane si nuci - banana bread cu nuci
(IMG:http://i778.photobucket.com/albums/yy67/platanul/PC161182xx.jpg) Ai nevoie de - 400 gr de faina, - 150 gr de zahar, - aprox 200 gr de nuci (eu am avut doua pungute a cate 100 gr si mi se pare ca au fost cam multe), - o lingurita si jumate de praf de copt, - 3 banane foarte coapte (din alea negre si moi, uitate-n camara), - 2 oua. Amesteci faina cu praful de copt. Separat pisezi bananele. Bati ouale si le freci cu zaharul apoi adaugi bananele pisate. Pasta rezultata o incorporezi incet in bolul cu faina si praful de copt. Eu am folosit pentru asta o spatula de lemn. La urma pui si nucile. Apoi pui in forma de chec aprox 50 de min, la mijloc, la 170 de grade. Eu am folosit de siguranta si hartie de copt in forma chit ca era antiaderenta, am vrut sa nu-mi bat capul si sa riste sa se lipeasca. Verifici cu scobitoarea si pofta buna ! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 05:26 PM |
|