IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Cozonaci. Retete, sfaturi, metode de a face cozonac, Cei mai faini si mai umflati cozonaci
Diana.
post Dec 22 2010, 04:39 PM
Post #1

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

QUOTE(Laryss_A @ Dec 22 2010, 04:30 PM) *
Di, cum facusi cozonacul in stea? E superb, nici nu iti vine sa il mananci, mai bine il tii de decor, e foarte frumos!

Pai ca sa aibe forma de stea am impartit aluatul in 7. Am deschis fiecare bucata intr-o foaie lunguta, l-am burdusit cu rahat, am facut sul aluatul umplut si apoi l-am rasucit in melc. Am pus cite un melc pentru fiecare colt de stea si in mijloc inca una. Am dat cu galbenus, am pus nucile si am presarat zahar. Vrei si reteta mea de cozonac?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
Diana.
post Dec 22 2010, 11:14 PM
Post #2

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Dap. Mai putin uleiul. Pe ala nu il pui pe tot. Pui faina, sare, laptele incalzit bine- insa nu clocotit- cu zaharul in el si cu untul. Lasi sa framinte, sa se incalzeasca faina. Pui apoi putin ulei - cite-un git de sticla. Lasi sa framinte sa il inghita, pui galbenusurile... Eu il framint si de 6 -8 ori. Dupa tura de framintat il mai lasi 5-10 minute... Ulei pui pina nu ti se mai lipeste de mina- insa atentie, nu exagera- oricum dupa a 4-a framintare ai sa iti dai seama daca mai vrea sau nu ulei, de-aia incet-incet.

Nu m-ai zapait deloc. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Nu il lasi sa creasca acolo mult, desi el o sa vrea asta. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Dupa ce a ajuns la consistenta dorita- stii cum trebe sa arate coca de cozonac - il lasi sa se odihneasca vreo 30 de minute, insa stai cu ochii pe el, sa nu iti inunde masina de piine. Cind vezi ca a prins avint, pui hirtie de copt in tavi, umpli cozonacul (eu merg pe mina ta ca nu ai sa gresesti cantitatile! is sigura de asta), il bagi in tavi- vezi ca sa fie pina la jumate, ca asta e nebun, iese de-acolo! - si apoi lasi sa creasca. Cind ii crescut fain, il ungi cu galbenus si in presari cu zahar, sa ie ochios si daca crapa sa nu se vada urit (pont (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) )
La cuptor sa il pui cit permite de sus raftul, in asa fel incit sa aibe si loc sa creasca. Si il coci la foc mic.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 3rd May 2025 - 09:49 PM