![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Ajutor ! :-X
De la (presupun eu): stres, odihna insuficienta, mincat aiurea, cafea, tigari si (probabil) si de la schimbarea cremei de fata si a fondului de ten, m-am irititat ingrozitor. Nu stiu ce sa fac, fata mea a ajuns o chestie plina de "dealuri-vai" usor rosietice, cu tendinte de descuamare (am tenul foarte uscat si sensibil ) :frustraree: . Nu am prurit (nu-mi vine sa ma scarpin). Cu ce sa ma ung, ca nu mai pot, de la stres m-am potcovit cu chestia asta, chestie care imi alimenteaza acum si mai mult starea de stres... Ce as putea sa fac?! M-am gindit si la posibilitatea unei reactii la e-uri (am mai patit-o insa nu cu reactii pe fata) si am luat Flonidan in seara asta. Sa vedem ce se intimpla... A mai trecut cineva prin asa ceva? Mentionez ca: nu am avut vreodata probleme cu speciale tenul (cosuri, comedoane, etc) in afara de o tendinta destul de pregnanta de uscare (ten uscat) si foarte usor cuperozic (sint blonda si asta e o belea in plus pare-se!). Dati-mi un sfat, ca ma uit in oglinda si ma apuca jalea! :frustraree: |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 629 Joined: 11-December 05 From: Bucuresti Member No.: 82 ![]() |
Diana, cum spuneai si tu, starea pielii tale este probabil o reactie la regimul de viata... :(
Cred ca ti-ar face bine o cura de vitamine, minerale si oligoelemente, poti incerca si ceaiuri sau pastile pentru purificarea tenului din interior, pe baza de plante (ca Akneil, Floraderm sau Acnetol), iar extern o crema hidratanta, reparatoare si calmanta. Eu de exemplu mi-am cumparat acum CALMANCE SOIN REPARATEUR INTOLERANCE de la Roc (costa in jur de 700.000, la Sensiblu), e bun, in sensul ca face sa dispara petele rosii, calmeaza pielea, si n-o ingrasa. In schimb nu e foarte hidratant, e putin colorat si nu miroase foarte frumos... Dar asta e! Pentru hidratare/emoliere mi-am luat crema Lipobase Repair, e o crema foarte consistenta si efectul e de durata. Dezavantajele ar fi ca e destul de grasa, parca ramane pielea putin lipicioasa si nici ea nu miroase grozav. Alte creme bune impotriva pielii iritate sunt cele din gama Sensibio (au si produse pentru tenul cuperozic) sau Atoderm (aceste produse sunt destinate in special pielii atopice, cu eczeme etc.), ambele de la Bioderma. Pe langa crema, trebuie sa ai grija sa folosesti un produs de curatare/demachiere foarte bland, si aici iti recomand cu mare caldura lotiunea micelara Sensibio H2O, tot de la Bioderma, eu o folosesc deja de cativa ani si sunt foarte multumita de ea (fetele stiu ca le-am innebunit cu ea :D!). Si cum ai tenul uscat/sensibil/cuperozic, fumezi etc., ar trebui ca in timpul zilei sa folosesti si protectie solara (Bioderma are si produse solare foarte bune si la preturi ok). Cosmeticele Fleur de Mer nu le cunosc, sper sa-ti mearga bine cu ele... Iar un dermatolog bun, offf, e un adevarat chin sa gasesti asa ceva!!!! Numai eu stiu cati am vazut de-a lungul timpului si nu prea pot sa spun despre nici unul ca mi s-a parut "bun", din toate punctele de vedere! Cineva chiar spunea ca nu prea sunt dermatologi buni in Romania... mai stii, o fi avand dreptate!! :-X :-* si sa te faci bine! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 9th May 2025 - 04:34 AM |
|