![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
De vreo citeva zile am tot timpul zenzatia de "gura amara" si mi-e sete desi mai am putin si fac broase-n burta de ciet lichide bag in mine. Am cautat si am butonat si am dat peste posibila cauza: chipurile, beau prea putine lichide. O alta cuaza ar fi bila/fierea suparata si ficatul. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) M-am apucat sa beau ceai de sunatoare (cam 3 litri), poate na, ma detoxifiez. Si am luat si triferment si colebil.
S-a mai intilnit altcineva cu problema asta? Daca da, cum a rezolvat-o? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 716 Joined: 5-July 07 From: Bucuresti Member No.: 1,899 ![]() |
Da, clar stresul puternic nu e deloc pe placul ficatului si bietul de el, raspunde si el cum poate.
Iar daca de felul tau, sau cel putin in ultimele zile, nu ai reusit sa te hidratezi suficient, si acest lucru devine o problema. Cam cate pahare de apa (lichide in general) bei zilnic? Sfatul cu "minim 2 litri de apa pe zi" nu e doar un simplu sfat... Desi necesarul de apa variaza mult de la o persoana la alta, functie masa corporala, nivelul de activitatea fizica, alimentatie, stil de viata (obisnuita), tutusi organismul are nevoie de apa. Spre exemplu, eu pana pe la 27 de ani nu obisnuiam sa beau mai mult de o (una) cana de apa (suc) pe zi. Si nu simteam nici-un fel de inconvenient. Nu aveam probleme de sanatate deosebite. Aveam pe atunci doar 50 de kg si un nivel de activitatea foarte ridicat. In schimb obisnuiam sa manac zilnic fructe (in special mere, pere, struguri). Acum, dupa 'n' ani, am luat cam mult in greutate si nivelul de activitate fizica s-a redus la mai putin de jumatate, fata de acea perioada. Am ajuns sa consum cate 3-4 cani de ceai zilnic si uneori sa suplimentez cu cate un pahar de apa (plata) sau suc. Altfel, ma confrunt cu probleme de digestie. Si ca sa nu fiu total off-topic, am sa-ti spun ca pentru afectiuni ale ficatului, pe langa ceaiul de sunatoare, sunt indicate si ceaiurile de seminte de armurariu, rostopasca (maxim 2 saptmani), crusin, musetel, papadie, coada soricelului, galbenele, patlagina si traista ciobanului. Senzatia de amar din gura, indica foarte clar o problema a ficatului. Nu o neglija. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 14th May 2025 - 01:40 PM |
|