![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
QUOTE Sunt niste branzeturi speciale care se pot face la cuptor: trebuie sa fie ambalate in cutiute din lemn. Eu le scrijelesc suprafata, bag niste catei de usturoi in ea, torn niste vin alb sec pe deasupra si dau la cuptor. Cand e gata, tai suprafata in cruce, o dau deoparte si asa iese la iveala interiorul branzei, care-i o crema acum. Se baga pur si simplu bucatele de paine alba in ea si se papa.
Cu camembertul obisnuit fac asa: il invelesc intr-o patura de bacon f. slab uns cu ulei de masline si oregano (pun o bucata maricica de folie de aluminiu, pe ea torn ulei de masline si oregano. Acolo tavalesc feliile de bacon pe ambele parti si le asez putin una peste alta, astfel incat sa obtin sa obtin o suprafata pe care pun camembertul. Cu mainile uleioase imbrac camembertul in bacon si dau la cuptor, la foc mare, vreo 15-20 min). Trebuie de avut grija sa nu ramana locuri neacoperite, ca se scurge branza pe acolo. Folia de aluminiu o arunc, folosind-o imi ramane si bucatarie curata :D Se poate face si cu sunca de Parma sau de Serano. h, daca tu nu esti cu camembertul, poti face pt. tine cu Feta (in bacon). Sau, si mai bine, pui intr-o tava bucati de Feta, ardei taiati in 4, niste rosii (taiate sau nu, depinde de marime), usturoi (pe care chiar il poti lasa necuratat), felii de dovlecel. Pe deasupra torni ulei de masline, dar din belsug (fundul tavii trebuie sa fie acoperit cu ulei), presari oregano si niste piper si dai la cuptor. E preferabil de folosit Feta ieftina, cel putin aici aia scumpa e mai grasa si se topeste in cuptor, iar pt. reteta asta e mai bine sa ramana la bucata. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/1myfood/4-pate-de-ficate-de-porc.jpg)
Pate de ficat facut in casa Imi era ofta de pate. Si cum ce am cumparat ultima data era o masa gri, nasparile si fara gust, care lasa pe cerul gurii o urma de seu cu vagi arome de E-uri si aditvi, am ajuns rapid la concluzia ca mai bine prestez eu unul. Am aruncat un ochi intr-o carte de bucate ca sa ma asigur ca ce aveam eu sa fac e ok si am purces. Ingrediente - 1 pachet de unt gras (+65% grasime) - 400-500 grame ficat porc taiat felii subtiri (congeleaza cca 20-30 minute ficatul inainte ca sa il poti taia felii foarte subtiri) - 1 ceapa - cca 100 ml lapte - sare - piper proaspat macinat Ustentile: - un wok, un blender sau robot de bucatarie sau o masina de tocat Cum faci Tai ceapa mic. Pui 1/4 pachet de unt in wok si il infierbinti (atentie sa nu se arda) si pui sa se inmoaie ceapa taiata mic. Cind s-a facut aporoape transparenta, pui ficatul si amesteci. Lasi la foc mic. Adaugi 50 ml lapte fierbinte si lasi sa fiarba cu capac cca 35 minute. Trebuie sa fie foarte bine facut. Cind e gata il lasi sa se rfacoreasca. O data ajuns la temperatura camerei, bagi ficatul in robot, laolalta cu restul de unt (si el la temepratura camerei) taiat in bucatele mici. Blenduiesti bine, sa iasa cremos si adaugi putin lapte caldut, cca 50 ml, paote chiar o idee mai mult, cit sa iasa o crema usor tartinabila. Sarezi si piperezi, amesteci si pui intr-un vas. Se pastreaza in frigider, intr-un recipent inchis sau intr-un blo acoperit cu folie alimentara (ca sa nu oxideze sau sa faca crusta). Se poate consuma imediat cu rosii, castraveti poastepti sau murati, gogosari murati. E un deliciu. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 11:19 PM |
|