IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete pentru aperitive, gustari si antreuri, idei de hors d'oeuvre, entrée, antipasto, meze
Diana.
post Dec 30 2005, 11:33 AM
Post #1


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



QUOTE
Sunt niste branzeturi speciale care se pot face la cuptor: trebuie sa fie ambalate in cutiute din lemn. Eu le scrijelesc suprafata, bag niste catei de usturoi in ea, torn niste vin alb sec pe deasupra si dau la cuptor. Cand e gata, tai suprafata in cruce, o dau deoparte si asa iese la iveala interiorul branzei, care-i o crema acum. Se baga pur si simplu bucatele de paine alba in ea si se papa.
Cu camembertul obisnuit fac asa: il invelesc intr-o patura de bacon f. slab uns cu ulei de masline si oregano (pun o bucata maricica de folie de aluminiu, pe ea torn ulei de masline si oregano. Acolo tavalesc feliile de bacon pe ambele parti si le asez putin una peste alta, astfel incat sa obtin sa obtin o suprafata pe care pun camembertul. Cu mainile uleioase imbrac camembertul in bacon si dau la cuptor, la foc mare, vreo 15-20 min). Trebuie de avut grija sa nu ramana locuri neacoperite, ca se scurge branza pe acolo. Folia de aluminiu o arunc, folosind-o imi ramane si bucatarie curata  :D
Se poate face si cu sunca de Parma sau de Serano.

h, daca tu nu esti cu camembertul, poti face pt. tine cu Feta (in bacon).

Sau, si mai bine, pui intr-o tava bucati de Feta, ardei taiati in 4, niste rosii (taiate sau nu, depinde de marime), usturoi (pe care chiar il poti lasa necuratat), felii de dovlecel. Pe deasupra torni ulei de masline, dar din belsug (fundul tavii trebuie sa fie acoperit cu ulei), presari oregano si niste piper si dai la cuptor.
E preferabil de folosit Feta ieftina, cel putin aici aia scumpa e mai grasa si se topeste in cuptor, iar pt. reteta asta e mai bine sa ramana la bucata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Diana.
post Jan 30 2011, 08:17 PM
Post #2


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/1myfood/4-pate-de-ficate-de-porc.jpg)
Pate de ficat facut in casa
Imi era ofta de pate. Si cum ce am cumparat ultima data era o masa gri, nasparile si fara gust, care lasa pe cerul gurii o urma de seu cu vagi arome de E-uri si aditvi, am ajuns rapid la concluzia ca mai bine prestez eu unul. Am aruncat un ochi intr-o carte de bucate ca sa ma asigur ca ce aveam eu sa fac e ok si am purces.

Ingrediente
- 1 pachet de unt gras (+65% grasime)
- 400-500 grame ficat porc taiat felii subtiri (congeleaza cca 20-30 minute ficatul inainte ca sa il poti taia felii foarte subtiri)
- 1 ceapa
- cca 100 ml lapte
- sare
- piper proaspat macinat

Ustentile: - un wok, un blender sau robot de bucatarie sau o masina de tocat

Cum faci
Tai ceapa mic. Pui 1/4 pachet de unt in wok si il infierbinti (atentie sa nu se arda) si pui sa se inmoaie ceapa taiata mic.
Cind s-a facut aporoape transparenta, pui ficatul si amesteci. Lasi la foc mic. Adaugi 50 ml lapte fierbinte si lasi sa fiarba cu capac cca 35 minute. Trebuie sa fie foarte bine facut.
Cind e gata il lasi sa se rfacoreasca. O data ajuns la temperatura camerei, bagi ficatul in robot, laolalta cu restul de unt (si el la temepratura camerei) taiat in bucatele mici. Blenduiesti bine, sa iasa cremos si adaugi putin lapte caldut, cca 50 ml, paote chiar o idee mai mult, cit sa iasa o crema usor tartinabila.
Sarezi si piperezi, amesteci si pui intr-un vas.
Se pastreaza in frigider, intr-un recipent inchis sau intr-un blo acoperit cu folie alimentara (ca sa nu oxideze sau sa faca crusta).
Se poate consuma imediat cu rosii, castraveti poastepti sau murati, gogosari murati. E un deliciu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
Maàt   Retete pentru aperitive, gustari si antreuri   Dec 30 2005, 11:33 AM
Cleo   Incepem aici un topic despre aperitive apoi le vom...   Dec 21 2007, 02:45 AM
Maàt   Jan 2 2008, 06:23 PM
kalua  
Oua umplute cu pateu de ficat Se fac ca ou...   Jan 2 2008, 07:50 PM
Meg   oua umplute fac si eu, numai ca folosesc pateu si ...   Jan 2 2008, 08:33 PM
Fanny   Tarta cu legume Aluat cam 350 de grame de faina (...   Jan 8 2008, 10:11 AM
Dolores   Aperitivele sint superbe.Ma tenteaza drobul dupa c...   Feb 27 2008, 08:18 PM
teocris7   Oct 25 2008, 03:55 PM
Ice_qween  
Pateuri cu ciuperci -aluat frantuzesc -1 ou -susa...   Nov 14 2008, 10:29 AM
Cleo   hai sa-l putem aici desi cred ca dupa 2-3 portii n...   Dec 23 2008, 12:35 AM
dr_wise  

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 3rd May 2025 - 11:19 PM