![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Deschid acest topic deoarece am observat ca din ce in ce se inmultesc pe zi ce trece cei care asteapta "ajutoare": de la stat, de la alti oameni, din strainatate. Nu ma refer la cersitul ca fenomen social (parinti care isi trimit copiii la cersit sau la cersetorii "de meserie") ci la cersetoria de bani.
Nu o data mi s-a intimplat sa aud de cazuri de oameni care solicitau ajutoare - dar, retineti! - numai in bani sau obiecte noi. Cele folosite sau folosite putin nu erau bune, desi "nevoiasii" spuneau ca <<nu au de nici unele>>... Sau << L-am votat pe cutare , ca ne-a promis ca ne da case de la stat>> <<Statul nu mi-a dat destul, lu` x I-a dat mai multe>> (sindromul "capra veciunului e mai grasa). Pe de alta parte exista si reversul medaliei: Imi aduc aminte de o calamitate din Ardeal. I-a intrebat proteveul pe oamenii cu adevarat sinistrati (casele erau toate la pamint! ) daca au nevoie de ceva ai oamenii aceia, desi era clar ca ramasesera fara nimic, au raspuns : "Noi sintem oameni gospodari si muncitori, nu avem nevoie sa cersim, muncim si le facem si mai frumoase ca inainte!" Nu inteleg de ce am ajuns o natie care sta cu mina intinsa! Ce parere aveti de aceasta stare de fapt? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Ori eu am vedenii, ori s-au inmultit cersetorii ceva de speriat. Inclusiv la biserica, unde ii preotii au ajuns sa ii goneasca, pentru ca ii stiu foarte bine. La fel si cei cu "imi dati mie cosul" cu monede de la supermarketuri gen real, billa, kaufland.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 9th May 2025 - 02:14 AM |
|