IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Cersetoria la romani: mina-ntinsa ca stare nationala de spirit, De ce am ajuns in halul asta
Diana.
post May 11 2008, 02:53 PM
Post #1

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Deschid acest topic deoarece am observat ca din ce in ce se inmultesc pe zi ce trece cei care asteapta "ajutoare": de la stat, de la alti oameni, din strainatate. Nu ma refer la cersitul ca fenomen social (parinti care isi trimit copiii la cersit sau la cersetorii "de meserie") ci la cersetoria de bani.
Nu o data mi s-a intimplat sa aud de cazuri de oameni care solicitau ajutoare - dar, retineti! - numai in bani sau obiecte noi.
Cele folosite sau folosite putin nu erau bune, desi "nevoiasii" spuneau ca <<nu au de nici unele>>...
Sau << L-am votat pe cutare , ca ne-a promis ca ne da case de la stat>>
<<Statul nu mi-a dat destul, lu` x I-a dat mai multe>> (sindromul "capra veciunului e mai grasa).
Pe de alta parte exista si reversul medaliei: Imi aduc aminte de o calamitate din Ardeal.
I-a intrebat proteveul pe oamenii cu adevarat sinistrati (casele erau toate la pamint! ) daca au nevoie de ceva ai oamenii aceia, desi era clar ca ramasesera fara nimic, au raspuns : "Noi sintem oameni gospodari si muncitori, nu avem nevoie sa cersim, muncim si le facem si mai frumoase ca inainte!"

Nu inteleg de ce am ajuns o natie care sta cu mina intinsa!
Ce parere aveti de aceasta stare de fapt?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
Diana.
post Mar 1 2011, 06:16 PM
Post #2

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

A, de aia nu mai zic nimic, ca o fi ei agresivi, da` sa ma vedeti si pe mine cum ii iau la trei-pazesteee! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Ieri am vazut ca s-au instalat si la Posta- pina acum la Posta nu erau... s-au gindit ca e "vad" bun, ca vine lumea sa isi plateasca facturile. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 9th May 2025 - 12:09 AM