IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Peripetii si off topicisme de bucatarie
kalua
post Feb 2 2006, 09:45 PM
Post #1





Musafir






Hai sa va spun ce ne-a povestit o colega. Ea e pe la 45 de ani, voinicuta bine, gateste bine, numai cu prajiturile, de fapt coptul in general, are probleme, a zis ca nu-i ies nicicum.
In periada Craciunului face un aluat si-l coace, asa bot cum e, apoi il arunca la gunoi. Toata actiunea ca sa-i miroase in casa a coptura.  :-X
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Teocris
post Mar 2 2011, 09:05 AM
Post #2


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



Faina (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif)

In general, compozitia pentru galuste trebuie sa fie de consistenta unei smantani. Dar nu o smantana inchegata bat, ci una cremoasa. Chiar daca ti se pare ca nu e destul de tare copozitia, rezista tentatiei de a adauga gris, pentru ca vei avea in farfurie niste pietricele nu galuste (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Trei linguri de gris la un ou sunt suficiente. Amestecate bine, condimentate, lasate la odihnit. Cand e momentul sa le adaugam in supa, astamparam focul (supa trebuie sa fiarba molcom, dar sa fiarba), udam o LINGURITA in supa fierbinte, luam din compozitie si dam drumul in supa. Iar udam lingura in supa fierbinte si tot asa... Galustele vor creste destul de mari, de aceea se foloseste o lingurita nu o lingura. Asteptam sa se ridice toate la suprafata, apoi le "speriem" cu o cana de apa rece. Acoperim oala si lasam la fiert inca 10-15 minute. Gustam si daca totul e fiert, oprim focul.
Chiar te rog sa-mi spui cum ti-au iesit de data asta, dupa indicatiile date de mine (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Sigur o sa ma pomenesti (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
kalua   Peripetii si off topicisme de bucatarie   Feb 2 2006, 09:45 PM
h_2004   Re: Peripetii si off topicisme de bucatarie   Feb 2 2006, 10:55 PM
kalua   Hai sa va zic de sarmalele nemtesti: umplutura e f...   Feb 24 2006, 11:13 PM
blondina   Eu mai am putin si ma marit si nu stiu nimic sa fa...   Feb 24 2006, 11:57 PM
Diana   Lasa, Blondi, ca inveti, te ia Kalua :estiok: pe...   Feb 25 2006, 03:16 AM
ala80   stiu de la mama cum e cu cozonacii! pana sa-i ...   Feb 25 2006, 10:48 AM
blondina  

Reply to this topicStart new topic
7 User(s) are reading this topic (7 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 8th May 2025 - 07:00 AM