IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Intoleranta la gluten si lactoza, Ce se poate face?
dona_r
post Oct 5 2007, 09:15 PM
Post #1

Tratabil
**

Group: Tratabil
Member No.: 2,247

buna seara
sunt tare suparata pentru ca astazi copilul meu(6ani)a fost diagnosticat cu "intoleranta secundara la lactoza".se pare ca este si la gluten,dar pe biletul de iesire din spital scria doar la lactoza.oricum,regimul recomandat este fara gluten.banuiam mai de mult asta,pentru ca nu lua in greutate,avea scaune numeroase si nedigerate,anemie...
in probele de digestie a aparut amidon si grasimi.scriu aici pentru ca sunteti informate,sunt si medici printre voi,si poate imi dati mai multe lamuriri.nu despre boala in sine,pentru ca am citit deja multe despre ea,ci daca aceste probe de digestie confirma si diag.de "intoleranta la gluten".oricum trecem pe regim,dar as vrea sa stiu daca ar fi necesar sa-i mai fac si alte analize pentru a fi sigura.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
Pricope Elena
post Mar 16 2011, 06:52 PM
Post #2

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 9,988

Buna ziua.
Sunt o mamica din Suceava si de curand am intrat in randul vostru, al parintilor cu copii celiaci. Fetita mea are 1 an si 6 luni. Inca nu stiu sigur daca are aceasta boala deoarece pe iesirea de la spitalul Sfanta Maria din Iasi scrie sindrom de malabsorbtie si Hipotrofie staturo-ponderala. Oare ce inseamna, ca medicul din Iasi domnul profesor Burlea nu ne-a dat foarte multe detalii. Doar regim glutenopriv, Kreon, Fier si sa revin la control peste 2 luni. Va rog foarte mult daca ma poate ajuta si pe mine cineva. depistarea nu s-a facut prin biopsie deoarece e prea mica si nu cred ca ar sta. Spun asta deoarece a trebuit sa stea vreo 3 zile in perfuzii si la inceput in prima zi nu a stat decat sedata. Si de anestezie generala imi este frica. Nu stiu ce sa mai fac. Sunt nervoasa si disperata. Nu stiu ce sa ii mai dau de mancare deoarece e foarte mofturoasa si pretentioasa la mancare. Nici nu mananca foarte mult si daca nu ii place nici atat scuipa tot. Am dat si eu o comanda la Bacau dar acolo nu au decat paine si dulciuri. Ce as putea sa ii mai dau de mancare?? Ce le dati voi copiilor. As vrea foarte mult sa schimbam impresii si pareri cu mame aflate in situatia mea. fetita mea are foarte mari dureri de burtica. Se tine mereu cu mana de burtica si duce orice obiect in acea zona apasand pe ea. Chiar si mana mea o apasa pe burtica ei. problema fetitei mele a aparut in jurul varstei de 1 an. Pana atunci ea racea foarte des si medicul meu de familie imi recomanda mereu antibiotice dar fara sa ma indrume sa ii dau biotix. Apoi au inceput durerile de burtica si le-am pus pe seama luarii antibioticelor fara o protectie. Dar ele au continuat, a inceput sa faca si diaree cu toate ca ea pana atunci era constipata. Medicii de la Suceava au spus ca are Enterocolita. Am urmat regim pe baza de lapte fara lactoza orez fiert si piure de morcovi etc. Scaunul s-a normalizat dar durerile de burtica nu. Am facut ecografe, analize si nimic i-a iasit ca ar fi alergica medicul alergolog a spus ca e predispusa la a face astm. Am continuat cu vizite pe la toti medicii din Suceava; Spanu, Longher si Ignatescu dar degeaba nimeni nu le dadea de capat acelor dureri de burtica. Pana am fost la recomandarea medicului de familie la Iasi la domnul profesor Burlea. Dumnealui mi-a recomandat sa ne internam o saptamana pentru investigatii si la prima impresie a spus ca are reflux. Am uitat sa mentionez ca a inceput si sa vomite. La analize a iesit prezenta amidonului. Acum nu stiu ce sa mai fac cu ea. Dureri de burta tot are cu toate ca de o saptamana tinem regim. Poate nu e bun regimul? Nu stiu nici ce sa ii mai dau. Orezul nu ii place. Ce ma sfatuiti?? Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi. Va multumesc si scuzati greselile nu prea ma lasa cea mica sa stau la calc. Elena din Suceava. Numai bine tuturor
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 20th June 2025 - 10:41 PM