![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 609 Joined: 18-December 07 From: Romania Member No.: 2,859 ![]() |
buna seara fetelor , am o intrebare pentru voi
deci daca cineva iti spune ca ai gura/buze frumoasa / frumoase , sa o iau in rau ? pentru ca eu ma simt jignita cand cineva imi spune asta |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Cred ca nu s-a bagat de seama ca inainte de a formula reactia, am spus "daca e sa dai cu bita in balta". Ori eu dau foarte rar cu bita-n balta.
In primul rind complimentele ironice nu prea sint complimente, ci moduri prin care respectiva persoana incearca sa isi arate superioritatea, modalitati prin care se incearca luarea in ris a persoanei careia ii este adresata. Iar cind o ironie gratuita isi primeste un raspuns pe masura, exteriorizarea cu mijloace lipsite de eleganta nu arata decit ca cel care s-a dorit in prima instanta a fi "spiritual", e nitel grobian. Eu, recunosc, nu accept complimente in sensul ca NU le dau deloc importanta. De ce? Pentru ca nu imi plac cei care incearca sa ma maguleasca, sa imi gidile orgoliul, sa ma perie. Din acest motiv, raspunsul meu este intotdeauna sec si insotit de un zimbet: "Multumesc, insa nu este chiar asa". Iar cind fac o observatie iar presoana vizata imi raspunde "multumesc pentru compliment", emfatizez de fiecare data ca este o simpla observatie, o transpunere a realitatii, nicidecum o afirmatie gratuita menita sa il faca pe celalalt sa se simta bine. Eu NU fac complimente. Nu posed aceasta abilitate. Insa nu reactionez deloc moale cind e vorba sa fiu luata in zeflemea, mai ales de catre persoane a caror nas impunge cerul fara o baza reala. De aceea daca incercarea de minimalizare a stimei de sine imi e adresata, cel care o emite va primi un raspuns pe masura grosolaniei lui. Nu fac rabat si nu ma uit. Este, pur si implu, felul meu de a fi. Nu imi plac jignirile prost camuflate, de aceea nu inghit badaraniile. Si cind imi dau seama ca omul respectiv sufera de complexe de inferioritate manifestate prin izbucniri de acest gen, ingnor si persoana respectiva, si elucubratiile proferate. Pur si simplu unor asemenea oameni nu trebuie sa li se dea atentie. Leo, crede-ma ca am fost perceputa ca nebuna, ca prea dura, ca Toma Necredinciosul pentru ca am vazut, perceput si depistat mai intotdfeauna in complimente doar incercarea de a se atinge un scop. Este pur si simplu perceptia mea, personala, si rezultatul experientelor avute. Iar mie nu imi plac metodele acestea de atingere a scopurilor. Insa nimeni, niciodata nu a avut vreodata curajul sa imi arunce un pahar de apa in fata, ci, din contra, mi s-au adresat scuze. Pentru ca intotdeauna ceea ce spun, spun pe un asemenea ton, incit cel vizat ar trebui sa fie timp sa raspunda asa. Iar eu nu imi pierd vremea cu oameni timpi. Am destule de facut si nu merita nici timpul, nici efortul. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 11:31 PM |
|