![]() |
![]() |
![]()
|
|
Explorator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,677 Joined: 10-December 05 From: Bucuresti Member No.: 78 ![]() |
Va propun sa punem aici cele mai frumoase poezii, bucati de suflet care ne-au bucurat si ne-au inspirat candva. Abia astept sa ma bucur de preferatele voastre si de versurile pe care le considerati demne de impartasit. :-*
Nu pot spune ca am o poezie preferata, imi plac versurile atat de mult ca imi pare sacrilegiu sa aleg doar una. Astazi, un text care ma inspira adesea. "FORMULAR" - Grigore VIERU - Numele de familie si prenumele? - Eu. - Anul de nastere? - Cel mai tanar an: cand se iubeau parintii mei. - Originea? - Ar si seman dealul acel din preajma codrilor. Stiu toate doinele. - Profesiunea? Imi iubesc plaiul. - Parintii? - Am numai mama. - Numele mamei? - Mama. - Ocupatia ei? - Asteapta. - Ai fost supus judecatii vreodata? - Am stat niste ani inchis: in mine. - Rubedenii peste hotare ai? - Da. Pe tata. Ingropat. In pamant strain. Anul 1945. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 5 Joined: 3-March 10 Member No.: 8,100 ![]() |
De-abia plecasesi de Tudor Arghezi
De-abia plecasesi. Te-am rugat să pleci. Te urmăream de-a lungul molatecii poteci, Pân-ai pierit, la capăt, prin trifoi. Nu te-ai uitat o dată înapoi! Ti-as fi făcut un semn, după plecare, Dar ce-i un semn din umbră-n depărtare? Voiam să pleci, voiam si să rămâi. Ai ascultat de gândul ce-l dintâi. Nu te oprise gândul fără glas. De ce-ai plecat? De ce-ai mai fi rămas? |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 01:43 AM |
|