IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Ulcer la stomac
kalua
post Jan 26 2006, 09:14 PM
Post #1

Musafir

Pentru ca s-a inceput sa se vorbeasca de ulcer cauzat de stres pe alt topic:
pai n-ai primit anul trecut cei doi medici australieni pemiul Nobel pentru medicina pentru ca au descoperit o bacterie - Helicobacter pylori - care cauzeaza de fapt ulcerul la stomac si gastrita? Pana atunci se dadea vina pe stres sau "mod de viata nesanatos".
Bacteria asta provoca ulcerul in 90% din cazuri, iar la gastrita sunt 80%.
Bacteria se descopera prin analiza scaunului sau a anticorpilor, iar tratamentul impotriva ei dureaza 7 zile.
Stiu si eu de asta ca au vuit mediile despre aceasta descoperire  :fluierat:
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
katy87
post Mar 12 2007, 03:51 PM
Post #2

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: galati
Member No.: 1,242

eu am probleme cu stomacul de cand eram in generala ,aveam vreo 13 ani.am gastrita,am fost la doctor,dar degeaba nici in ziua de azi nu mi-a trecut si am dureri ingrozitoare.mai ales in ultima saptamana ca am racit ingrozitor de tare si am luat si o gramada de antibiotice si nu am mancat mai nik toata ziua,dak mancam un pic de compot k altceva nu puteam,nici raceala nu mi-a trecut de tot,dar stomacul ma "omoara" de durere.si mi-au mai iesit si niste pete maronii pe fata iar in jurul ochiilor nici nu stiu exact ce culoare e maro cu galben,mov.si nu sunt cearcane.si am o fata in mine park sunt o moarta care merge.adevarul e k nici nu mananc,dar chiar k nu pot. (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)

+Quote Post
dania
post Mar 15 2007, 04:25 PM
Post #3

Contaminat
*

Group: Membru
Member No.: 1,349

QUOTE(katy87 @ Mar 12 2007, 03:51 PM) *
eu am probleme cu stomacul de cand eram in generala ,aveam vreo 13 ani.am gastrita,am fost la doctor,dar degeaba nici in ziua de azi nu mi-a trecut si am dureri ingrozitoare.mai ales in ultima saptamana ca am racit ingrozitor de tare si am luat si o gramada de antibiotice si nu am mancat mai nik toata ziua,dak mancam un pic de compot k altceva nu puteam,nici raceala nu mi-a trecut de tot,dar stomacul ma "omoara" de durere.si mi-au mai iesit si niste pete maronii pe fata iar in jurul ochiilor nici nu stiu exact ce culoare e maro cu galben,mov.si nu sunt cearcane.si am o fata in mine park sunt o moarta care merge.adevarul e k nici nu mananc,dar chiar k nu pot. (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)

Nu dispera,mai sufera si altii ca tine .Eu ma chinui de multi ani cu aceeasi problema ;am facut acum o saptamana o endoscopie cu sedare la Sanador,la dr.constantinescu gabriel;daca ati auzit de el sa-mi spuneti si mie;eu cred ca e nebun;mi-a gasit helicobacter si nu vrea sa-mi dea nici un tratament,zice ca o sa am infectia si-n 2010 ,chiar daca imi da ceva.Mi-am facut o alta programare la alt medic pe 30.03.2007;o sa va dau vesti dupa;sper sa nu-mi ia din nou sange ca nu prea mai am dupa cate analize am facut -in zadar...

+Quote Post
Xela
post Jul 8 2007, 04:32 PM
Post #4

Tratabil
**

Group: Membru
Member No.: 145

kalua: Am facut anul trecut testul de h.pylori si a fost pozitiv...am luat antibiotice si cum ziceam si acum am arsuri si dureri duodenale.

Saptamana trecuta am fost din nou la testare de h. pylori din sange (25 ron) si mi-a dat tratament:
- Ospamox 1000 mg(amoxicilina)
- Fromilid 500 mg (claritromicina)
- Omeran 20 mg

7 zile, cate 2 pe zi, iar apoi sa continui cu omeran doar o data pe zi pana la o luna.

Am inceput tratamentul de 2 zile, dar faza naspa ca am de atunci un gust amarui de medicamente in gura....mananc bomboane-ntruna sa imi amortizeze gustul acela naspa. Oare e normal sa am gustul asta in gura de la antibiotice?

Sper oricum ca de data asta sa dispara h.pylori. O sa imi refac probabil analiza la vreo luna doua dupa tratament.

+Quote Post
macicasanramo
post Apr 19 2011, 09:31 PM
Post #5

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 10,121

Gustul naspa amarui il ai de la fromilid = claritromicina.Si eu fac inca tratamentul si 1 saptamana am crezut k mor...dar eu desi am terminat prima tura de tratament nu mi-a trecut...

+Quote Post

Posts in this topic
kalua   Ulcer la stomac   Jan 26 2006, 09:14 PM
h_2004   Re: Ulcer la stomac   Jan 26 2006, 09:29 PM
kalua   Re: Ulcer la stomac   Jan 26 2006, 09:44 PM
Xela   Re: Ulcer la stomac   Jan 27 2006, 11:42 AM
kalua   Re: Ulcer la stomac   Jan 28 2006, 01:45 PM
Xela   Re: Ulcer la stomac   Jan 29 2006, 07:59 PM
kalua   Re: Ulcer la stomac   Jan 29 2006, 09:14 PM
riana   Re: Ulcer la stomac   Jan 31 2006, 11:06 AM
albinuza   Re: Ulcer la stomac   Jan 31 2006, 11:25 AM
Ariana   Re: Ulcer la stomac   Jan 31 2006, 01:30 PM
katy87   eu am probleme cu stomacul de cand eram in general...   Mar 12 2007, 03:51 PM
dania  

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 15th May 2025 - 03:24 AM