![]() |
![]() |
blu_dea |
![]()
|
Musafir ![]() |
Fetelor,sunt foarte speriata (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
am foarte multe alunite pe corp iar astazi,jucandu-ma cu un catel,acesta a sarit cum obisnuieste, la mine in brate si cu gheruta m-a zgariat peste o alunita,care era o idee mai proeminenta. mi-a curs sange din ea si acum sunt foarte speriata. ce fac??? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 123 Joined: 1-February 11 From: Romania Member No.: 9,804 ![]() |
Buna!
Am citit unele postari de-ale voastre si deoarece ma numar si eu printre cei care au problema asta, o sa va zic ce am fost sfatuita sa fac in urma unui consult dermato la care-am fost luna trecuta. Motivul prezentarii a fost nr. maricel al alunitelor de pe corp si forma si culoarea suspecte a unora dintre ele. Probabil ca stiti despre cele 3 semne importante pe care le iau dr. in calcul atunci cand apreciaza posibila malignitate a unei alunite: asimetria, dimensiunea (lungimea de peste 6 mm a acesteia) si culoarea sau textura ei (alunitele periculoase prezinta de obicei diverse nuante de maro de exemplu). Pentru linistea mea si pt. o monitorizare cat mai corecta in timp, mi s-a recomandat o dermatocsopie. Practic, in ce consta aceasta investigatie: un computer iti analizeaza imagistic toate alunitele si informatiile inregistrate sunt stocate pe un disc. Periodic se poate repeta analiza si se compara cu rezultatele anterioare, urmarindu-se eventualele modificari. Inca nu am ajuns sa fac aceasta investigatie si recunosc ca mi-e teama dar...sa nu stii e mai rau. Va doresc weekend placut si cat mai multa relaxare sub soare! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th July 2025 - 11:21 AM |
|