IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Kefir - ciuperca tibetana (alga galodium)
Tudor
post Mar 20 2011, 10:27 AM
Post #1


ex Win-Win
*****

Group: Obsedat
Posts: 554
Joined: 16-May 10
From: IASI
Member No.: 8,548



De vreo saptamana am primit de la un coleg de servici niste granule galodium pe care le folosesc pentru a obtine Kefir. Se pun in lapte si dupa 12/24/48 de ore laptele se face Kefir. Il strecori si e gata de baut.

Aveti/ati avut asa ceva? Ceva rezultate sesizabile?

(IMG:http://2.bp.blogspot.com/_-yamFmW4WDk/TD4jVJjtQ4I/AAAAAAAAAA8/waQiChPnFNk/s1600/KefirPic.jpg)



Ciuperca are aspect albicios, cu aspect de muguri de conopidă, cu forme neregulate şi dimensiuni de 5-10-15 mm, ajungānd la maturitate uneori pānă la 20-30 mm lungime. Mugurii de dezlipesc şi se separă singuri.
Chefirul este o băutura lactat acida ce se obţine din granule de chefir care fermentează lactoza din lapte (zaharul din lapte) cu formare de acid lactic dioxid de carbon şi alcool , acesta băutura minunata se obţine prin dubla fermentare īn prima faza fermentare lactică iar apoi la temperaturi mai scăzute alcoolica.

Poate fi făcut din orice tip de lapte: vacă, capră sau oaie, lapte de coccos, orez sau soia, dar de obicei este folosit laptele de vacă. Granulele sunt cele care cauzează fermentaţia, īn urma acesteia rezultānd numeroşi componenţi cum ar fi: acidlactic, acid acetic, bioxid de carbon , alcooli (alcool etilic), compuşi aromatici, ce conferă acestuia caracteristici organoleptice unice: cremozitate, gust acid, acru şi aromă răcoritoare.

Chefirul conţine vitamine, minerale şi amino-acizi esenţialicare ajută organismul la vindecarea şi menţinerea funcţiunilor acestuia şi conţine de asemenea proteine complexe uşor digerabile. Studiile recente asupra consumului de Kefir au arătat şi demonstrat proprietăţile antitumorale şi antimutagenice acest lucru datorāndu-se substanţelor existente īn granula de Kefir (imidazolinei)


Proprietati:

- Ajuta la vindecarea cancerului - datorita proprietatilor ani-mutagene ajuta la stoparea cresterii celulelor canceroase in organism.
- Normalizeaza perfect schimbul de substante.
- Vindeca (in unele cazuri in totalitate) alergiile de orice natura;
- Rezolva problemele gastro-intestinale, inclusiv ulcerul stomacal, normalizeaza microflora intestinala.
- Vindeca bolile pulmonare.
- Vindeca maladiile de ficat, vezica biliara si rinichi. Dizolva pietrele.
- Vindeca procesele inflamatorii, fiind un antibiotic natural.
- Curata corpul de deseuri, elimina rezidurile metabolismului, inclusiv colesterolul. Ajuta la slabit, reduce senzatia de foame.
- Vindeca diabetul zaharat prin normalizarea schimbului de hidricarburi.
- Intensifica activitatea sexuala, intinereste tot organismul, stopeaza imbatranirea celulelor, creste rezervele interioare ale organismului, ridica tonusul, imbunatateste memoria si atentia.


This post has been edited by Win-win: Mar 20 2011, 10:28 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Tudor
post Jul 24 2011, 02:18 PM
Post #2


ex Win-Win
*****

Group: Obsedat
Posts: 554
Joined: 16-May 10
From: IASI
Member No.: 8,548



Eu il pastrez in apa plata intr-un borcan de 800ml la frigider. Cam la doua saptamani ar trebui pus in lapte apoi il poti tine din nou in frigider. In functie de temperatura/cantitate lapte/cantitate ciuperca se poate face in 12 /24/ 36 ore dupa care il strecori printr-o sita deasa, il clatesti cu apa plata si il pui din nou in lapte sau in apa la pastrare. La inceput il puneam doar in lapte si consumam zilnic kefir, acum am mai rarit perioada de cultivare . Sunt cateva site-uri de unde poti obtine informatii complete, le gasesti pe google si ce nu gasesti ma intrebi pe mine (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 12:24 PM