![]() |
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 3 Joined: 18-May 07 Member No.: 1,664 ![]() |
Buna. Am si eu o mare problema. De circa 7 ani sufar de bulimie. Anul acesta mi-am luat inima in dinti si le-am marturisit parintilor mei despre boala mea. Am fost la un nutritionist si ea mi-a recomandat o dieta la fiecare 2 saptamani. Am inceput sa ma ingras in urma dietei si de aceea am renuntat la ea. Am crezut ca pot manca normal dar nu a fost asa. Astfel, am revenit la vechile obiceiuri. Si nu mai stiu ce sa fac. Sunt destul de speriata pt ca nutritionista mi-a spus ca de la bulimie se ajunge la cancer de plamani. Va rog ajutati-ma si pe mine. Spuneti-mi ce ar trebui sa fac. VA ROG.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 1 Joined: 29-March 11 Member No.: 10,039 ![]() |
buna anitza buna kitty am vzt discutia voastra
si eu sunt bulimik aprox 2 ani parintii mei sunt terminati...nu stiu ce sa-mi mai faca am reusit s ma las la un mom dat din cauza ca aveam prbl cu menstruatia odata nu mi-a venit aproape 1 an... tinand cont k ssunt l lic ink... acum am inceput iar pt k am luat 3 kg in plus si nujt cum s mai scap d ele am incercat si prin sport si degeaba... da stiu nu sunt multe 3 kg dar nu suport ma simt eu urata grasa ...etc anitza te inteleg perfect ma regasesc in fiecare cuvintel al tau...despre bulimie de azi incerc sa nu mai fac asta incearca sa te abtii...asa fac si eu. incearca s ai 2 mese pe zi. uite prgr meu dimi o felie d paine cu branzik si poti s mai adaugi un ou fiert apoi o cana d ceai sau lapte iar l pranz un sg fel d mncare o ciorbita sau mancarik. si pana a2-a zi nimic eu spre ex mi-e frik si s consum apa...stiu k apa e f buna dar asa sunt eu simt k ma ingrasa si simt nev s-o vomit si p ata...d aceea beau strict cand mi-e sete.... |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 2 Joined: 27-August 11 Member No.: 10,555 ![]() |
buna anitza buna kitty am vzt discutia voastra si eu sunt bulimik aprox 2 ani parintii mei sunt terminati...nu stiu ce sa-mi mai faca am reusit s ma las la un mom dat din cauza ca aveam prbl cu menstruatia odata nu mi-a venit aproape 1 an... tinand cont k ssunt l lic ink... acum am inceput iar pt k am luat 3 kg in plus si nujt cum s mai scap d ele am incercat si prin sport si degeaba... da stiu nu sunt multe 3 kg dar nu suport ma simt eu urata grasa ...etc anitza te inteleg perfect ma regasesc in fiecare cuvintel al tau...despre bulimie de azi incerc sa nu mai fac asta incearca sa te abtii...asa fac si eu. incearca s ai 2 mese pe zi. uite prgr meu dimi o felie d paine cu branzik si poti s mai adaugi un ou fiert apoi o cana d ceai sau lapte iar l pranz un sg fel d mncare o ciorbita sau mancarik. si pana a2-a zi nimic eu spre ex mi-e frik si s consum apa...stiu k apa e f buna dar asa sunt eu simt k ma ingrasa si simt nev s-o vomit si p ata...d aceea beau strict cand mi-e sete.... Buna, fetelor! Am cautat pe google niste informatii despre bulimie, in legatura cu o stire despre printesa Diana si asa am dat peste voi. Recunosc ca si eu am avut niste elemente in comun cu voi, de aceea nici nu stiu daca am fost "normala" sau am suferit putin de bulimie. Anna, am avut aceleasi simptome ca tine pana acum cativa ani, adica: am tinut o dieta pe la 18 ani si de atunci stomacul mi s-a micsorat. Nu eram grasa, dar asa ma vedeam eu. Ceilalti erau surprinsi cand auzeau ca sunt la cura. Nu beam apa pentru ca simteam ca ma ingrasam. Nu era gresit, dar dupa o vreme organismul meu s-a invatat cu apa si nu mai prindeam in greutate. Nu mai mancam la o masa cat mananc acum la doua, dar ma cantaream de zeci de ori pe zi. Nu reuseam sa imi controlez mesele decat cu ajutorul cantarului, insa si asa, ma ingrasam o data la 2 zile, a 3-a zi nu mancam aproape nimic si tot asa. A venit o zi in care m-am mutat cu prietenul meu si stilul meu de viata s-a schimbat. Inainte, cand locuiam cu parintii, faceam ce vroiam, adica mancam cand vroiam si nu mancam odata cu parintii. Fiecare mancam separat. Asa ca oricat de dezordonata eram cu mesele, tot imi puteam mentine silueta. Odata mutata cu prietenul, am inceput sa mancam mereu impreuna, si cea mai mare greseala a fost ca imi puneam aproximativ aceeasi cantitate cat ii puneam lui ca sa nu il fac sa se simta aiurea daca termin mai devreme, mancam tot la fel de des ca el si tot asa. Nu pentru ca pofteam, ci pentru ca nu vroiam sa se simta prost. Se supara daca nu mancam odata cu el. Asa m-am ingrasat 10 kg in cateva luni. In fine. Din cauza unei probleme de sanatate, a trebuit sa iau un tratament ce m-a ingrasat 20 kg in 2 saptamani cat am fost internata la spital. De atunci ma chinui sa slabesc. De ceva vreme am gasit pe internet un regim de slabire pe care cineva il urmase si slabise 13 kg in 2 luni. Era vorba sa mananci numai carne timp de 2 saptamani pentru inceput, fiarta sau la gratar, de porc sau de pui. Numai ca dupa 3 zile mi s-a facut foarte rau. Am devenit agitata la inceput, pe urma am avut greturi, dureri de cap, ameteli, mi se slabise vederea, tremuram si imi venea foarte rau sa vomit. Simteam ca pic din picioare. Sotul s-a ingrijorat si mi-a adus o ciocolatica mica. Mi-am revenit putin, dupa care el mi-a spus ca este foarte ingrijorat si ca prefera sa ma vada plinuta decat sa mi se intample ceva, ca nu stie ce s-ar face fara mine. Nu a durat mult, adica doar o zi-doua, si a picat in depresie, suparat ca isi facuse sperante ca o sa slabesc (imi spunea ca atunci cand eram slaba, eram asa de frumoasa ca se intreba ce caut eu cu el, de ce l-am ales, ca eram o aparitie superba etc). Adevarul este ca, cu acea dieta slabisem 3 kg in 3 zile. Foarte mult. De aceea mi s-a si facut rau. De atunci de fiecare data cand sar peste o masa, mi se face rau. Imi scade glicemia, dar sotul nu ma intelege. Crede ca nu am vointa. Eu am vointa, imi doresc sa slabesc, dar nu vreau sa mor. M-am gandit ca daca nu pot slabi, macar sa ma linistesc moral si sa ma simt bine in pielea mea, dar cand il vad asa, nu stiu ce sa fac. Voi ce sfaturi imi puteti da, fetelor? |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,856 Joined: 15-March 06 From: craiova Member No.: 269 ![]() |
Rami de ce nu mergi la un nutritionist sa iti dea un regim de slabit potrivit organismului tau in loc sa le iei pe incercate? Mie cel putin mi se pare aiurea sa mananci doar carne, carnea e printre cele mai toxice alimente (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) si nu cred ca avem nevoie de ea, putem suplimenta necesarul de proteine (s-asa carnea dupa gatit abia mai are proteine..) din alte alimente.
Mai iei medicamentele de la care te-ai ingrasat? Sport faci? Mai bine iti iei un abonament la pilates, aerobic, dans, vezi ce te atrage pe tine mai mult iar la mancare inacarca doar sa mananci mai sanatos, mai multe alimente neprelucrate, mai multe legume, mai putina paine, fainoase, dulciuri. Si mie imi scade glicemia cand nu mananc si devin iritabila, nervoasa deci stiu ce neplacut este. Daca iti place ciocolata, cea mai buna este cea amaruie, iti da senzatie de satietate mai repede si iti face si bine (antioxidanti), ingrasa cel mai putin. Cea mai trista parte insa mi se pare atitudinea sotului tau, se pare ca iubeste mai mult fizicul decat persoana ta... mie asta mi-ar da de gandit. Acum nu zic sa ne neglijam, sa ne ingrasam cat cuprinde si sa fim nepasatoare cand vine vb de aspectul fizic dar avand in vedere ce probleme ai tu ar trebui sa fie mult mai intelegator, sa te incurajeze si sustina cu fapte (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Cum mancai tu o portie ca a lui sa mearga si el cu tine la un sport de ex sau sa tina si el regim cu tine. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16th July 2025 - 07:56 AM |
|