IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete pentru aperitive, gustari si antreuri, idei de hors d'oeuvre, entrée, antipasto, meze
Diana.
post Dec 30 2005, 11:33 AM
Post #1


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



QUOTE
Sunt niste branzeturi speciale care se pot face la cuptor: trebuie sa fie ambalate in cutiute din lemn. Eu le scrijelesc suprafata, bag niste catei de usturoi in ea, torn niste vin alb sec pe deasupra si dau la cuptor. Cand e gata, tai suprafata in cruce, o dau deoparte si asa iese la iveala interiorul branzei, care-i o crema acum. Se baga pur si simplu bucatele de paine alba in ea si se papa.
Cu camembertul obisnuit fac asa: il invelesc intr-o patura de bacon f. slab uns cu ulei de masline si oregano (pun o bucata maricica de folie de aluminiu, pe ea torn ulei de masline si oregano. Acolo tavalesc feliile de bacon pe ambele parti si le asez putin una peste alta, astfel incat sa obtin sa obtin o suprafata pe care pun camembertul. Cu mainile uleioase imbrac camembertul in bacon si dau la cuptor, la foc mare, vreo 15-20 min). Trebuie de avut grija sa nu ramana locuri neacoperite, ca se scurge branza pe acolo. Folia de aluminiu o arunc, folosind-o imi ramane si bucatarie curata  :D
Se poate face si cu sunca de Parma sau de Serano.

h, daca tu nu esti cu camembertul, poti face pt. tine cu Feta (in bacon).

Sau, si mai bine, pui intr-o tava bucati de Feta, ardei taiati in 4, niste rosii (taiate sau nu, depinde de marime), usturoi (pe care chiar il poti lasa necuratat), felii de dovlecel. Pe deasupra torni ulei de masline, dar din belsug (fundul tavii trebuie sa fie acoperit cu ulei), presari oregano si niste piper si dai la cuptor.
E preferabil de folosit Feta ieftina, cel putin aici aia scumpa e mai grasa si se topeste in cuptor, iar pt. reteta asta e mai bine sa ramana la bucata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Diana.
post Nov 25 2011, 03:10 PM
Post #2


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/1myfood/P1010008-2.jpg)
Placinta de ficatei cu ciupercute

- 2 cepe marisoare taiate marunt
- 1 legatura babana de marar
- cca 500 g ciuperci taiate "cu toporu`"
- cca 600-700 grame ficatei pasare
- sare, piper
- ulei

coca:
- 350 g faina
- 180 ml apa
- ulei
- drojdie
- sare
- 1 lg zahar

- un ou ptr unsa


Coca se prepara ca pentru piine.
Pui ceapa intr-o tigaie cu putin ulei si o lasi pina se inmoaie (foc mic).
O scoti apoi inr-un castron. In aceeasi tigaie mai pui putin ulei si arunci ciupercile sa prinda culoare.
Pui ciupercile apoi in castron.
In tigaie mai pui ulei si prajesti ficateii taiati mare, pina se fac roz in mijloc (nu mai tare!)
Ii bagi si pe aia in castron si speli tigaia, ai terminat cu ea! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Pui sare, piper, mararul tocat, un ou si amesteci.
Intinzi doua foi din aluat, una mai grosuta, alta mai subtire.
Tapetezi tava ( eu am folosit una de 35 /25 cm) cu hirtie, pui foaia mai groasa, rastorni amestecul, pui foaia mai subtire, unesti capetele, decupezi marginile, le tai cu foafeca si le intorci, ungi cu ou batut. Din restul de coca intinzi foaie, decupezi floricele, ingerasi, whatever, le pui si le ele peste foaia de sus, ungi cu ou si asta e. Dai la cuptor cca 35 min la 180grade (foc mediu spre vioi la aragaz norma) . No big deal. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)



(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/1myfood/P1010008-2.jpg)
Placinta de ficatei cu ciupercute

- 2 cepe marisoare taiate marunt
- 1 legatura babana de marar
- cca 500 g ciuperci taiate "cu toporu`"
- cca 600-700 grame ficatei pasare
- sare, piper
- ulei

coca:
- 350 g faina
- 180 ml apa
- ulei
- drojdie
- sare
- 1 lg zahar

- un ou ptr unsa


Coca se prepara ca pentru piine.
Pui ceapa intr-o tigaie cu putin ulei si o lasi pina se inmoaie (foc mic).
O scoti apoi inr-un castron. In aceeasi tigaie mai pui putin ulei si arunci ciupercile sa prinda culoare.
Pui ciupercile apoi in castron.
In tigaie mai pui ulei si prajesti ficateii taiati mare, pina se fac roz in mijloc (nu mai tare!)
Ii bagi si pe aia in castron si speli tigaia, ai terminat cu ea! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Pui sare, piper, mararul tocat, un ou si amesteci.
Intinzi doua foi din aluat, una mai grosuta, alta mai subtire.
Tapetezi tava ( eu am folosit una de 35 /25 cm) cu hirtie, pui foaia mai groasa, rastorni amestecul, pui foaia mai subtire, unesti capetele, decupezi marginile, le tai cu foafeca si le intorci, ungi cu ou batut. Din restul de coca intinzi foaie, decupezi floricele, ingerasi, whatever, le pui si le ele peste foaia de sus, ungi cu ou si asta e. Dai la cuptor cca 35 min la 180grade (foc mediu spre vioi la aragaz norma) . No big deal. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
Maàt   Retete pentru aperitive, gustari si antreuri   Dec 30 2005, 11:33 AM
Cleo   Incepem aici un topic despre aperitive apoi le vom...   Dec 21 2007, 02:45 AM
Maàt   Jan 2 2008, 06:23 PM
kalua  
Oua umplute cu pateu de ficat Se fac ca ou...   Jan 2 2008, 07:50 PM
Meg   oua umplute fac si eu, numai ca folosesc pateu si ...   Jan 2 2008, 08:33 PM
Fanny   Tarta cu legume Aluat cam 350 de grame de faina (...   Jan 8 2008, 10:11 AM
Dolores   Aperitivele sint superbe.Ma tenteaza drobul dupa c...   Feb 27 2008, 08:18 PM
teocris7   Oct 25 2008, 03:55 PM
Ice_qween  
Pateuri cu ciuperci -aluat frantuzesc -1 ou -susa...   Nov 14 2008, 10:29 AM
Cleo   hai sa-l putem aici desi cred ca dupa 2-3 portii n...   Dec 23 2008, 12:35 AM
dr_wise  

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 1st May 2025 - 11:32 PM