![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru Posts: 584 Joined: 7-December 05 Member No.: 11 ![]() |
am 2 joburi si implicit ma aflu intr-o dubla postura-de sef serv. (la o firma cu aproximativ 1000 angajati) si de dir. gen/act. princ. -la o alta firma. Cu toate astea nu imi pot permite sa dau sfaturi.
de ce? pt ca fiecare afacere are particularitatile ei si ceea ce este valabil intr-o parte poate fi dezastruos in alta parte. totusi, din experienta mea, importante sunt: 1.sistemul de relatii pe care ti-l formezi. de el depinde in foarte mare masura reusita afacerii; 2.oamenii din jurul tau. cu timpul inveti sa te inconjori de oameni care au experienta si cunostinte solide in domeniul in care firma ta isi desfasoara principala activitate. sunt destui oameni care intrunesc aceste conditii si care nu au "simtul afacerilor" in plus, oricat de multe cunostinte ai tu descoperi ca timpul devine, cateodata, cel mai mare dusman al tau-nu le poti face pe toate si nici nu le poti stii pe toate. 3.cointeresarea (in special materiala) a angajatilor. obtinerea loialitatii lor care presupune timp si "compatibilitate" intre parti (ehhh ce cuvinte mari spun! :-X dar am atatea "experiente" la activ...) dar cel mai important este, dupa mine, sa te bazezi in principal pe tine...nu pe ceilalti. chiar daca ii pui pe ceilalti sa gaseasca solutii la diferitele probleme care apar sa verifici intotdeauna si sa inveti sa nu te pierzi in amanunte inutile.:) a...si sa nu uitam de organizarea timpului. al propriului tau timp. astfel incat problemele sa nu ajunga sa te "copleseasca". recunosc ca am momente in care imi fierbe creierul incercand sa gasesc solutii (de foarte multe ori ma framant si in somn) si daca n-as fi fost o buna organizatoare (si modesta pe deasupra :hohote: ) as fii clacat de "n" ori pana acum. :-X |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 13 Joined: 11-February 06 Member No.: 207 ![]() |
Oooooo ! eu tot stiu ce inseamna sa te comporti frumos cu fetele si apoi nu doar sa se urce in cap, dar sa vina si sa-ti dea... ordine (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/mad.gif) sau sa ma intrebe daca mi-am indeplinit careva obligatii, si asta de angajata de citeva zile.
Da eu ma comport frumos, daca glumim glumim, daca le servesc cu ceva bun, tot e bine, dar asta nu este un temei sa ajunga sa-mi dicute ordinile, sa faca de toate inafara de lucru. Da am fete care se comporta in continuare excelent, si imi pare bine, le ajut cind au nevoie, le mai apar in fata sefului meu, dar am si de acelea care atunci cind nu este secretara, de exemplu, si suna telefonul - nu ridica receptorul - o fac eu - ministri nu alta -mor atunci de furie - nu degeaba am scris mai sus ca m-am invatat sa ma autocontrolez, dar citeodata imi vine sa le infoi de sa nu se tina minte, dar ma trezesc singura mirata ca le spun doar,, ca nu e bine, ca Eu le Rog data viitoare sa faca.. ,,, si mai am desteptaciunea sa le mai laud pentru te miri ce, si toate pentru a nu le supara sau stresa. De exemplu azi dimineata ma trezesc ca una fetele mele / da pentru azi las baietii la o parte acolo e strasnic - dar tot autocontrol/ da ordine in locul meu si are curajul sa m atelefoneze si sa ma roage ,, s-o invit la telefon pe X pentru ai spune ce sa faca,, - Doamne bine ca esti alaturi de mine in acele momente si ma tii in friu. Iaca ce am generat eu desteapta de mine cu dorinta de a crea o atmosfera relaxanta, pentru a putea lucra in liniste si fara a urla ca sefa anterioara, dar citeodata imi vine sa-i copiez metoda, dar o fac doar in gind. Of fetelor cred ca va doare capul de mine, cer scuze - dar sa stiti v-am povestit si ma simt mai bine (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) Numai bine |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th May 2025 - 02:17 AM |
|