![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Azi am reusit sa ajung. E drept, tirziu, dar am ajuns! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Am tot auzit de-a lungul timpului un lucru care mi s-a parut ciudat. Unele persoane, credincioase de altfel (nu ma refer la atei) cu care am vorbit mi-au spus ca nu merg la biserica pentru ca nu le place preotul. Altii, ca Biserica a facut prea multe rele si ca acestea sint motivele pentru care nu merg. Acum nu o sa ma leg de "Biserica a facut prea multe rele" , pentru ca lucrurile s-au schimbat din Evul Mediu incoace, toata lumea stie asta, orice comentariu ar fi superfluu.
Sa va spun ce mi se pare ciudat: pentru ca nu sintem legati neaparat de o biserica anume, chiar daca locuinta noastra este arondata unei anumite parohii, putem alege sa mergem la alta, care ni se "potriveste" mai bine. Sa facem o paralela intre o biserica cu un anumit preot si un spital cu un anumit medic: daca medicul respectiv nu ne place, nu renuntam la binefacerile medicinei si evident ca o sa mergem la alt spital, la un alt medic. Acest fapt nu ni se pare curios. Nu vad de ce nu s-ar putea aplica acest silogism si unei biserici: daca nu ne place un preot, nu renuntam la credinta, ci mergem la alt preot, la o alta biserica. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 11:35 PM |
|