![]() |
![]() |
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Closca cu sapte pui - Elena Fargo
Puii mamii, pui, pui, pui, Are closca sapte pui: Cinci pestriti, unul baltat, Numai unul e motat Si curat si incaltat. -Spune-mi, puiule, si mie De ce-ti face numai tie Mama ta, ciorapi si ghete, Si iti leaga mot in plete? Oare fratiorii tai Sunt asa de prosti si rai, Sau poate ca mama ta O fi lenesa ori rea? Spune puiul: - Mama mea Nu-i nici lenesa, nici rea, Dar e trista, vai de ea, Caci ii fac rusine multa Fratii mei si n-o asculta, Ca de-i cheama, fug pe-afara, Ca de-i prinde, plang si zbiara, Si de-aceea-s nespalati Si desculti si nemotati. Dar eu stau cu mama mea Si mi-i drag s'ascult de ea; Si de-aceea sunt motat Ca-s cuminte si curat. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Foarte frumoase poeziile voastre, dar foarte lungi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Bunica de St. O. Iosif Cu parul nins, cu ochii mici Si calzi de duiosie, Aieve parc-o vad aici, Icoana firavei bunici Din frageda-mi pruncie. Torcea, torcea, fus dupa fus. Din zori si pana-n seara, Cu furca-n brau, cu gandul dus, Era frumoasa de nespus In portu-i de la tara... Cata la noi asa de bland, Senina si tacuta, Doar suspina din cand in cand, La amintirea vreunui gand Din viata ei trecuta. De cate ori priveam la ea, Cu dor mi-aduc aminte, Sfiala ce ma cuprindea, Asemuind-o-n mintea mea Duminicii preasfinte... |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16th June 2025 - 03:56 PM |
|