![]() |
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 28 Joined: 5-March 07 From: Romania Member No.: 1,295 ![]() |
V-as sfatui sa va informati foarte bine inainte de a alege o rasa anume.Felul in care arata un catelus poate sa nu aiba mare legatura cu temperamentul si personalitatea sa.Daca vreti un caine de calitate,asta insemnand o genetica buna-atat in ce priveste aspectul fizic,cat si cel al temperamentului si ca aveti un caine sanatos (si nu care sa va moara de parvoviroza sau mai stiu eu ce in doua saptamani),va sfatuiesc sa evitati pet shopurile,amatorii,ca sa nu mai vorbim de locatii gen Carrefour si sa alegeti un crescator serios.Dati putin mai mult(de cele mai multe ori diferentele de bani nu sunt mari),dar un caine il cumperi pentru multi ani si eu cred ca mai bine dati la inceput putin mai mult si evitati niste tragedii,sau dezamagirea de a nu fi fost ce v-ati dorit.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,356 Joined: 2-January 07 From: Craiova Member No.: 924 ![]() |
Catei-catei (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Avem si noi 3 caini ciobanesti germani si o piticanie metis care ne populeaza curtea. In momentul asta mai suntem pe plus si cu 8 puiuti, caci una din femele ne-a facut bebelusi Noi ne-am dorit mult caini, inca din momentul in care ne-am hotarat sa ne facem casa. Am citit despre o gramada de rase si am cautat un caine inteligent, usor de ingrijit, care sa stea in curte si iarna si vara,sa fie jucaus, de talie mare pt ceva paza, sa suporte copiii, caci stiam ca vom avea curtea plina. Cel mai la indemana ne-a fost sa alegem ciobanestii germani, pentru ca au intrunit toate conditiile noastre. Am vrut o pereche, avem o catea luata din parinti cu linie de lucru, de politie si inca un mascul si o femela cu pedigree. Femele ultima am luat-o tarziu, printr-o conjunctura fericita. Si am salvat-o, probabil, de la moarte, caci era groaznic de slaba, cu infectie la stomac, la ochi si la o ureche, cu o ureche neridicata la varsta de 9 luni, dar cu care ulterior am castigat premii spectaculoase (tinand cont de startul pe care l-a avut ea)...In fine, am avut noroc si noi si ea. In momentul asta, cateii sunt ca si copilul meu. Nu i-am dresat, nu am vrut, dar sunt asa de inteligenti, ne intelegem din propozitii si din priviri, s-ar juca pana ar cadea lati, iubesc copiii si oricat i-au tras de blana si i-au calarit niciodata nu au indraznit sa ii maraie, intru cu copilul la puiuti catelei si ea pleaca si ne lasa sa ne jucam cu ei, ne iubesc ca pe ochii din cap si noi incercam sa le oferim cat mai mult timp si atentie. Stim ca ar merita mai mult pt fericirea si sentimentele pe care ni le ofera si incercam sa ii afcem si noi la fel de fericiti cum ne fac ei. E incredibil cata dragoste si cata incredere poate avea un caine in stapanul sau. Noi, dupa 2 ani de cand ii avem inca suntem uimiti si nu ne vine sa credem ca un animal poate fi atat de uman...Nu mai spun de ce beneficii are un copil care creste alaturi de un catel (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17th June 2025 - 07:44 PM |
|