![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
O invitam pe Diotima sa ne dea si noua reteta faimoasei ei piini de casa.
Retetele ei pe baza de aluat de piine (piine simpla sau piine cu masline) sint cu totul deosebite. Si ies din prima! (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) Bine-nteles, oricine are retete pentru piinea de casa este asteptat cu mare drag sa le posteze. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 239 Joined: 17-December 05 From: Grecia Member No.: 113 ![]() |
Aoleu (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/ohmy.gif) !!!m-ai luat pe nepregatite, Diana!Daca mai asteptati o saptamana, cand voi fi acasa, va pot scrie retetele, pentru ca aici, in Romania, nu le am. Dar ia admi tu aminte, de care paine cu masline zici? ca pe mine m-a cam lasat memoria... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif)
Dupa ce am mai cugetat putin, mi-am adus aminte ca am aici reteta de paine integrala, pe care o faceam destul de des, adica 1 data la 2 zile, pana cand scumpul meu sot a zis STOP! mananc prea multa paine, mai bine trecem pe ceva mai uscat (zice el ca asa nu mananca atat de mult, si ca nu se ingrasa (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/magindesc.gif) ) - si ii fac grisine, tot din faina integrala. Trebuie sa mai precizez ca reteta in cauza este luata de la Kalua, fiind o "piesa" de baza a regimului Montignac, dar putin modificata. PAINE INTEGRALA - reteta de baza 1/2 kg faina integrala de grau 1 plic drojdie uscata sau vreo 35 g drojdie uscata apa calduta, vreo 400-450 ml, depinde de faina sare Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se lasa vreo 10 minute la loc cald sa se umfle. Faina se pune intr-un vas, se adauga sare, drojdia dizolvata in apa in mijloc, se amesteca cu degetele, se adauga incet incet si restul de apa calduta, si se framanta cu spor (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif) . Se lasa sa creasca vreo 45 minute-1 ora, la loc cald, apoi se pune ori intr-o forma de chec/cozonac unsa cu ulei, sau intr-o tava, dandu-i orice forma doriti, se baga la cuptorul preincalzit la aprox 200 grade, aprox. 30-40 minute, apoi se micsoreaza focul la 150-160 grade, inca vreo 30 minute. Se practica incercarea cu scobitoarea, pt a vedea daca s-a facut inauntru. Daca scobitoarea barata in mijlocul painii iese uscata, atunci e ok. Acum, exista variatiuni. Se pot adauga seminte de floarea soarelui, de in, de susan, de mac, chimen (numai sa nu scapati prea mult, ca nu mai iese buna), etc, care se amesteca la inceput cu faina. Faina inetgrala de grau se poate combina si cu faina integrala (sau nu) de secara. De obicei, puneam cam 60% faina de grau, 40% de secara. In cazul asta, painea o sa iasa putin mai moale, datorita secarei. Stiu ca in reteta originala de la kalua, exista si putin otet, dar eu nu am pus niciodata, asa ca nu mai stiu cantitatea exacta. Reteta de paine cu masline am sigur acasa, asta e cu faina alba, insa. cred ca am postat-o si pe un alt forum prin vara, o s-o caut azi, sa vad daca dau de ea. Pana atunci, le asteptam si pe celelalte cu retete. Later edit: Hai ca mi-am mai amintit ceva. Am o reteta de foi de placinta de casa, ies 99% la fel ca cele cumparate, iar dupa ce se coc, sunt si mai bune. Daca vrea cineva, sa zica. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 06:41 PM |
|