![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert ;) Mai ales ca vin sarbatorile .
PRAJITURA FANTEZIE INGREDIENTE: BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt SFAT [pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi. BAUTURA: Lichior de banane |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Eu am facut ieri
Bananananatoffifee (nume dat de fiica-mea) merge usor, nu trebuie de copt, succesul e garantat. 200 g biscuiti cu unt 70-100 g unt 1 conserva lapte condensat indulcit (400 ml) 4 banane mijlocii 200-300 ml frisca Conserva se fierbe 2-3 ore, apoi se lasa la racit. Important: trebuie sa fie tot timpul acoperita cu apa si inchisa, altfel poate exploda. Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul topit. Se pune amestecul pe un platou (asta va fi blatul) si se da la rece. Se deschide conserva complet racita si se unge continutul ei pe blat. Bananele se cojesc si se taie in felii, care se pun peste crema. Se bate frisca, se imbraca tortul in ea si se mai da un pic la rece. Fiica-mea a spus "super, bravo, delicios" (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) Eu am fiert doua conserve, ca data viitoare sa pot face repede dulcele asta. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 07:40 AM |
|