![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert ;) Mai ales ca vin sarbatorile .
PRAJITURA FANTEZIE INGREDIENTE: BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt SFAT [pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi. BAUTURA: Lichior de banane |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
super Marbella ...
kalua, ma omori tu (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) ....iac si eu la organe si nici mie dintre ele doar ficateii de pui mai imi spun ceva.... as fi vrut sa fac pt ca sotului meu ii plac mancaruri de genul asta ... sau consistente in felul asta.... s-apoi eu sunt mai mult cu gatitul si nu cu mancatul am si eu o reteta de cuib de viespi (darazs feszek) .... o nebunie.... Coca: 450g faina, 25-30g drojdie, 2 linguri rase de zahar, putina sare, 3 galbenusuri, 40 g unt, lapte cat cuprinde pt o coca nu prea moale deci nu chiar ca aceea de cozonac cam 150ml lapte umplutura: 100 g unt, 140g zahar, 1 pachet zahar vanilat pt tava: unt si zahar pt stropit: 1 pachet zahar vanilat, 1-2 linguri zahar, 150ml frisca lichida (eu pun lapte simplu) drojdia se dizolva in putin zahar si in laptele caldut, apoi adaugam sarea si restul de zahar si turnam peste faina, apoi cu galbenusurile si untul topit se framanta o coca potrivit de tare, se lasa la crescut 40-50 minute ... intre timp frecam spuma untul cu zaharul asat-i umplutura din coca crescuta se intinde o foaie de vreo 5mm latime si se intnde untul cu zaharul pe deasupra , se poate presara si miez de nuca si se ruleaza intr-un sul. sulul in taiati in bucati de 2 degete grosime. tava se unge foarte foarte bine cu unt, sa fie alb fundul tavii de la atata unt si se presara zahar tot asa mai mult, apoi incepem sa punem bucatile din sul ... cum? le strangem usor cu degetele la una din parti (altfel curge untul din ele )si le asezam cu fata respectiva in jos. deci de sus daca va uitati veti vedea ca un soi de trandafir. se da tava la cuptorul incins in prealabil la foc mediu (cam 30 minute), cand sunt aproape gata scoateti tava si turnati usor pe fiecare laptele cu zahar (infierbantat altfel se dezumfla cuiburile) si mai dati la cuptor 10-15 minute. Se scot din tava fierbinti. am sa pun o poza cu prima ocazie cand fac ... poate chiar astazi. editat in 2008 toamna (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/cuibdeviespe.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/cuib2.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3057.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 07:37 AM |
|