![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 150 Joined: 8-December 05 Member No.: 31 ![]() |
Va rog mult, cine imi da si mie o reteta de rulada diplomat? Vreau sa fac sambata!!! Saru' mana anticipat!
|
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Somloi galuska (galuste de Simleu) .
coca: 8 oua; 200g zahar; 200g faina, 40g nuci macinate; 20 g cacao sirop: 3dl apa; 5 dkg zahar, 100g stafide; coaja rasa de la 1 lamaie; 0.5dl rom crema: 4 oua, 100g zahar, 1 pachet z. vanilat, 100 g praf de budinca de vanilie, 1l lapte pt presarat: nuca macinata si cacao sos: 100g zahar pudra, 2 galbenusuri, 1 lingura rasa de faina, 1dl frisca lichida (si care se poate fierbe- nu ma intrebati ce-i aia) 3dl lapte, 150 ciocolata, 0.3 dl rom coca: se bat albusurile spuma tare tare cu 1/3 din zahar, in alt castron galbenusurile se freaca spuma cu restul zaharului, se pune faina apoi se adauga albusurile amestecand usor. coca se imapret in 3 parti: una ramane alba, ca 2-a se amesteca cu cacaoa iar a treia cu nucile. se coc in tava 15-18 minute sau cat trebuie siropul; apa si zaharul se infierbanta se pun stafidele apoi tragand de pe foc se pune si coaja de lamaie si romul crema: galbenusurile, z vanilat si praful de budinca + putin lapte se amesteca pt a nu avea cocoloase. restul de lapte se infierbanta si apoi turnam galbenusurile cu restul peste, amestecam, incontinuu pana obtinem o consistenta cremoasa. punem pandispanul cu nuca pe o tava cu margini inalte, stropim cu siropul cu stafide, acoperim cu crema presaram cu nuca macinata si puneam pandspanul cu cacao, iar stropim iar punem crema si punem foaia galbena deasupra si o stropim si pe asta cu sirop punem restul de crema si pudram cu cacao sosul; la galbenusurile cu zahar, adaugam faina si frisca ...laptele se infierbanta singur, adaugam ciocolata apoi emstecul cu faina si tinem pana se ingroasa putin ...tragem sosul de pe foc si adaugam rom dupa gust se serveste luand din tava cu lingura bucati mai mari, se toarna sos de ciocolata si se orneaza cu frisca fiecare farfurie. sper sa o incercati odata .... o sa va placa (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) ! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 09:48 PM |
|