![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Pentru a ne alimenta sanatos nu trebuie sa ne schimbam cu totul felul de a manca, mici trucuri ajung sa facem ceva pe chestia asta:
-ceaiul negru contine polifenoli care apara celulele mai bine decat vitamina C si E. Daca stoarcem punguta de ceai dupa ce-am scos-o din cana se dubleaza cantitatea de polifenoli din ceai. Polifenolii astia sunt prezenti doar in ceaiul verde si cel negru. -sucul de portocale e indicat sa nu se bea dintr-o data, ci in inghitituri mici: astfel ramane vitamina C in sange constanta. -cascavalul, mancat ca desert ridica ph-ul din gura, chestie care impiedica formarea de carii noi pe smaltul sanatos al dintilor -ganditi-va la zaharul ascuns: multe produse contin zahar (salam, ketchup, mai toate sosurile industriale, iaurturile cu fructe, etc), chiar daca credem ca mancam ceva normal sau chiar sanatos, bagam in noi fara sa ne dam seama zahar. -nu consumati functional food: toate produsele carora li s-a adaugat artificial vitamine si minerale sunt de ocolit: toate microsubstantele care au existat in produsul initial sunt distruse, apoi se adauga numai vitaminele/mineralele care sunt scrise pe ambalaj (de ex.: cornflakes) -mancati soia si produse de soia: contine saponini (ajuta sistemului imunitar) si isoflavoni esterogeni (fortifica oasele, e profilactic impotriva cancerului de san, atenueaza "suferintele" legate de menopauza). E unul dintre cele mai sanatoase alimente! -folositi iarna rosii din conserva: contin mai multa vitamina C decat cele proaspete pentru ca au fost culese coapte si imediat prelucrate. Fiind in conserva nu se pierde nimic din vitamina C. Inafara de vitamina C corpul mai ia din rosiile in conserva licopina (nu stiu cum ii spune pe rom, e una dintre carotinoida cea mai importanta) care apara impotriva cancerului. Aceata substanta e mai bine prelucrata de corp daca rosiile sunt conservate. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 8 Joined: 22-September 15 Member No.: 12,961 ![]() |
Castanele ... Aroma, gustul şi aspectul apetisant al castanelor coapte ne īmbie simţurile īn acest anotimp. Ele sunt benefice pentru sănătatea noastră datorită conţinutului de nutrienţi precum vitaminele E, B1, B2, B6 şi vitamina C, fosfor, carbon, lecitină, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc, mangan, tiamină, riboflavină şi fibre. Consumul de castane ne ajută să avem un sistem imunitar mai puternic, contribuie la scăderea riscului de infarct, luptă īmpotriva bolilor reumatice, cresc tonusul capilarelor fragile, contribuie la vindecarea vānătăilor, hematoamelor şi a luxaţiilor, combat anemia şi sunt tonice pentru sistemul nervos. Se folosesc cu succes şi īn tratamentul trombozelor şi al varicelor. Se pot consuma fierte, coapte şi sub formă de piure sau supă. Mie imi plac cel mai mult coapte ... e de ajuns sa ma gandesc la ele si ma apuca o pofta de zile mari! Vouă cum vă plac?
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 08:44 PM |
|