![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert ;) Mai ales ca vin sarbatorile .
PRAJITURA FANTEZIE INGREDIENTE: BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt SFAT [pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi. BAUTURA: Lichior de banane |
|
|
![]() |
fortelady |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
tarta cu pere
BLAT - 1 ou - jumatate de pachet de unt (100 g) - faina Se face un aluat relativ "dur" din toate de mai sus Se lasa la frigider macar jumatate de ora (eu o bag la congelator) Umplutura: - 4-5 pere mari - o ceasca de zahar - o esenta de rom - cateva linguri de ulei -zahar vanilat - coaja si zeama de la o lamaie Se curata perele si se dau pe razatoare Se pun la calit cu uleiul, zaharul etc pana se inmoaie Cand sunt moi se opreste focul si se separa de suc cu o strecuratoare (perele isi lasa foarte mult suc) ----------------------------------------------------------- Din aluat se face o foaie subtire (se intinde pe masa unsa cu ulei sau unt); pt cine vrea foitaj se impatureste de cateva ori si iar se intinde. Se unge o forma de tarta cu unt, se pune foaia in ea, se ridica marginea mai sus decat marginea formei (atentie ca se strange la copt!!) se inteapa fundul cu o furculita, se da la cuptor (atentie sa nu se umfle) cand e aproape gata, se pune compozita de pere in interior si se mai lasa 10 minute Pt ornat: -un plic gelatina pt tort - 2 pere mari taiate felii foarte subtiri Se pun feliile peste compozitie, se prepara gelatina (Tort Gelee folosesc eu ) cum scrie pe plic, doar ca in loc de apa folosim sucul de la pere (cel ramas dupa strecurare); daca nu e suficient se completeaza cu apa si se toarna usor peste compozitie (eu folosesc o lingura ca sa o torn sa fiu sigura ca acopera toata compozitia). |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 07:41 AM |
|