![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert ;) Mai ales ca vin sarbatorile .
PRAJITURA FANTEZIE INGREDIENTE: BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt SFAT [pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi. BAUTURA: Lichior de banane |
|
|
![]() |
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
Tarta cu lamaie (fructe)
BLAT - un ou - jumatate de pachet de unt - faina - sare Se framanta se face o bila si se baga la frigider juma de ora (eu am tinut-o mai mult) Crema - sucul de la 3-4 lamai - coaja de la 3-4 lamai - 150 g zahar (poti sa pui mai mult daca vrei) - 3 oua (poti sa pui si 4 ca sa se inchege bine) - 100 -150 g unt Se dau lamaile pe razatoare; se recuepreaza coaja. Lamaile se storc Se bat ouale cu zaharul si untul; se adauga coaja si sucul de lamaie si se pune pe foc pana se incheaga (tre sa mesteci tot timpul si focul sa fie mic) Din bila de aluat se intinde o foaie (daca vrei o pliezi de cateva ori ca sa se faca foitaj); ungi o forma de tarta cu unt si pui foaia. Tre' sa o intepi bine ca sa nu se umfle; o lasi la cuptor vreo jumatate de ora (pana se rumeneste) O scoti o lasi un pic sa se raceasca pui crema Si decorezi cu felii de lamaie si daca vrei, pui gelatina (tort gele din ala) sau zahar pudra pe deasupra Se raceste cam in 40-50 minute |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 07:42 AM |
|