![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Chiftelutele de ton se fac repede, casa nu se umple de miros de peste si, important la mine, e singura forma de peste pe care o mananca fiica-mea ;)
Chiftelute de ton 2 conserve cu ton in ulei ceapa taiata marunt usturoi taiat marunt 1 ou intreg + 1 galbenus sare, piper marar (sau ce verdeata puneti la chiftelutele normale). Se scurge uleiul din conserva in mare, carnea de ton se scoate si se faramiteaza cu furculita. Se adauga celelalte ingrediente (cine vrea poate cali ceapa). Se formeaza bile sau chiftelute plate, care se prajesc in ulei. Eu fac un sos de rosii la ele (ceapa taiata marunt in ulei de masline, rosii pasate, sare, piper, oregano sau amestec de plante italienesti), garnitura niste orez sau linte rosie fiarta si o salata. |
|
|
![]() |
fortelady |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Stiuca umpluta
reteta e luata de pe alt forum, testata si aprobata Postat: 2005-08-07 20:42:38 Subiect: STIUCA UMPLUTA cantitatile sunt ptr 2 stiuci maricele tai pielea in jurul capului si apoi trag de ea spre coada cu atentie sa nu se rupa aleg oasele ,iar carnea o toc si o amestec cu: -sare, piper, 1 leg. marar, 1/2 leg. patrunjel,putin delicat -2-3 cepe, 1 capatana mica usturoi -2 felii de paine inmuiate in lapte si stoarse bine -1 cartof maricel ras -2 oua, 1 lingura pasta tomate -1-2 linguri faina se amesteca bine si se umple pielea.se coase . pun ulei in tava ,pun stiucile si putina apa . atentie pielea stiucilor trebuie unsa cu ulei. tinem tava la cuptor cam 40-50 minute. sosul : 3 linguri pasta tomate 1pahar si jumatate de vin alb piper sare putin usturoi si o jumatate de leg de patrunjel verde . sosul se pune cand e aproape gata incercati ...n-o sa va para rau... |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 05:41 PM |
|