![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Chiftelutele de ton se fac repede, casa nu se umple de miros de peste si, important la mine, e singura forma de peste pe care o mananca fiica-mea ;)
Chiftelute de ton 2 conserve cu ton in ulei ceapa taiata marunt usturoi taiat marunt 1 ou intreg + 1 galbenus sare, piper marar (sau ce verdeata puneti la chiftelutele normale). Se scurge uleiul din conserva in mare, carnea de ton se scoate si se faramiteaza cu furculita. Se adauga celelalte ingrediente (cine vrea poate cali ceapa). Se formeaza bile sau chiftelute plate, care se prajesc in ulei. Eu fac un sos de rosii la ele (ceapa taiata marunt in ulei de masline, rosii pasate, sare, piper, oregano sau amestec de plante italienesti), garnitura niste orez sau linte rosie fiarta si o salata. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Simplu de facut, delicios la mancat:
Salau in sos de vin 1 kg salau (curatat) zeama de lamaie 80 g unt 2 cepe esalote 200 ml vin alb (sec sau, si mai bine, demisec) sare, piper 200 g ciuperci Sosul: 200 ml supa de peste (evtl. de la borcan) 125 ml frisca lichida neindulcita (sau smantana) 1-2 lingurite faina 1 lingurita mustar sare, piper Pestele se spala, sterge cu hartie de bucatarie, se unge cu zeama de lamaie, apoi cu sare si piper. Se unge o forma termorezistenat cu un pic de unt, se pune pestele in ea. Ceapa se toaca marunt, ciupercile se taie felii.Se pune si ceapa si ciupercile in tava, apoi se toarna 100-125 ml vin peste tot si se da la cuptor cam 30 minute, la 170-180°C. Supa si frisca(smantana) se fierb la foc mic pana ce scad un pic. Intre timp se amesteca faina cu restul de vin si se adauga sosului. Se lasa cateva minute pe foc. Se adauga si mustarul, se stinge focul, se potriveste de gust cu sare si piper. Mie-mi place cu orez si salata verde. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 05:08 PM |
|