![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert ;) Mai ales ca vin sarbatorile .
PRAJITURA FANTEZIE INGREDIENTE: BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt SFAT [pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi. BAUTURA: Lichior de banane |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 91 Joined: 9-December 05 Member No.: 59 ![]() |
Mama, m-ai innebunit cu tartele tale. Fac de ani de zile, dar niciodata nu le-am aranjat asa de frumos. Felicitari!
Dar, am observat numai acuma: tu nu scoti blatul de tarta din tava? Tava este asa facuta, ca daca o intorci (cand o rastorni pe farfurie) are loc special pentru crema (deci marginea blatului este mai inalta), sa nu curga de pe blat. Si marginea prajiturii ramane frumoasa, ondulata. Eu o scot din tava, o pun pe farfurie si acolo o ornez. Dar nu asa frumos ca tine, recunosc. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 07:37 AM |
|