![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert ;) Mai ales ca vin sarbatorile .
PRAJITURA FANTEZIE INGREDIENTE: BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt SFAT [pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi. BAUTURA: Lichior de banane |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 91 Joined: 9-December 05 Member No.: 59 ![]() |
Da, o scoti dupa ce o ornezi, dar blatul nu are aceeasi forma pe o parte ca si pe cealalta, intelegi ce spun? Te-ai uitat vreodata? Blatul trebuie rasturnat in farfurie, deci fundul va fi partea de sus, acolo se pune crema. Daca o ornezi in tava si o scoti pe urma, blatul este exact cu susul in jos.
Dar, stai, ca acum realizez ca blatul tau este mai consistent si-l intinzi tu pe tava, iese ca o gaoace. Eu, pentru tava aia din poza, fac blatul asa: 2 galbenuse frecate cu doua linguri de zahar tos, doua linguri de haina puse deodata cu cele doua albuse batute spuma. Un pliculet de zahar vanilat si gata. Blatul curge cand il pui in tava si acopera fiecare onduleu din ala. Se coace foarte repede, il rastorn pe farfurie, pun crema si ce fructe am. Blatul este de fapt pain-de-spain. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 07:40 AM |
|