![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 150 Joined: 8-December 05 Member No.: 31 ![]() |
Va rog mult, cine imi da si mie o reteta de rulada diplomat? Vreau sa fac sambata!!! Saru' mana anticipat!
|
|
|
![]() |
![]() ![]()
Post
#2
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,059 Joined: 10-December 05 From: Tara Minunilor Member No.: 80 ![]() |
Primul meu post la Gastronomie (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif) si si ala e copy-paste (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif)
Dedicatie speciala, pentru Tsi si Smoto (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/floricele.gif) Rulada cu banane, sterpelita de pe alt forum (deci "eu"-ul folosit in reteta nu sunt eu (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) ) : "BLAT : 4 oua, 5 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 2 linguri de cacao si un varf de cutit praf de copt (... asa ... de siguranta). Albusurile se bat spuma, li se adauga 4 linguri de zahar si se mai bat putin. Galbenusurile se freaca bine cu 3 linguri de zahar + 1 lingurita de zahar vanilat, apoi se adauga peste albusuri, iar la final se pune amestecul de faina + cacao + praf de copt si se omogenizeaza totul usor prin rasturnare cu o paletzica. Am pus compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina (tava mea are 31x21 cm) si am copt la 175 grade. Intre timp am pregatit un servet de panza umezit (se poate stropi cu un pulverizator cu apa) peste care am rasturnat blatul copt si am rulat pe lungul foii. CREMA - Intr-un bol am mixat trei sferturi dintr-un pachet de branza Philadelphia (cam 200 g) cu 3 linguri de zahar (la chestia asta se pot adauga si esentele preferate). Separat ... intr-un bol mai mare am facut frisca din 200 g de smantana 35%, pe care am indulcit-o cu 1 lingura de zahar pudra si i-am adaugat aproximativ 25 g ciocolata amaruie data pe razatoarea mare. *Noi am folosit frisca lichida. La final am incorporat in frisca tot cate un sfert din amestecul de Philadephia pana am obtinut o crema omogena. Legat de cantitatea de zahar eu zic ca aici fiecare poate folosi cat doreste, in functie de gustul fiecaruia ... dar atentie la gustat ...s-ar putea sa nu va mai puteti opri! PREPARARE: Am intins frumos foaia, am uns-o "sanatos" cu o parte din crema, am pus o banana si am rulat o data, apoi inca o banana cu putina crema deasupra si am mai rulat odata. Am asezat-o pe un platou cu marginea dedesupt (ca sa nu aiba cumva ideea sa se deruleze) si am inceput sa ma gandesc cum sa o ornez. Eu am ornat rulada cu ciocolata alba,topita la bain-marie. Am invelit-o cu staniol si am bagat-o la "frigider pentru 1 ora, ca sa fie crema putin mai rece!" Sper sa imi fac curaj sa o fac si eu ca arata superb. (IMG:http://i48.photobucket.com/albums/f211/claudia_electra/banana.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 09:00 PM |
|