![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,328 Joined: 7-December 05 From: Constanta Member No.: 2 ![]() |
(IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) Ia sa vedem , ce parere aveti, cine a fost Isus? Un profet, un simplu misionar, un habotnic, Fiul Lui Dumnezeu, sau poate un hippie, cum a zis Ross?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Membru Posts: 346 Joined: 6-February 06 Member No.: 190 ![]() |
grea intrebare ,carrie!in mintea mea,nu ma intreb cine este Isus,ci ce este ISUS!Ca fiintza omeneasca ,nu am de unde sa stiu CINE este,eu doar intuiesc CE este ,iar asta tzine doar de sufletul meu!
il asociez pe ISUS cu SACRIFICIU,din partea lui si a lui Dumnezeu,ca TRADARE,INFERIORITATE,OBSCURANTISM,RENUNTZARE,LASHITATE,din partea noastra a oamenilor! Isus nu trebuia rastignit,nici macar pentru noi!E o mare nedreptate,fiindca s-a jertfit inutil,au trecut 2000 de ani si lumea devine tot mai rea... Fiu Sfant,lider,profet,sau ce o fi fost ,in realitate,el s-a jertfit in numele IUBIRII,poate un simplu VISATOR, dar a murit crucificat,la fel ca mii de crestini ,in timpul lui Nero,pentru o idee care promova pacea si iubirea! ma indoiesc ca atitia oameni s-au jertfit sau au fost omoratzi doar in numele unei legende! In adancul sufletului meu,il percep pe Isus ca pe o pilda care ne-a fost data de Dumnezeu,ca o viziune a faptului,ca in goana noastra dupa satisfactzii trecatoare,materiale,ne luam sufletul si ni-l batem in cuie,ne facem o onoare in a nu mai simtzi,in a crede ca faptul ca suntem pe val ne face stapinii lumii!E o mare eroare! Mit sau Realitate,Isus trebuie sa fi existat,fiindca e singurul nostru colac de salvare in fatza haosului,a anarhiei! Dumnezeu sa aibe mila de noi,ca de fiul lui,fiindca in fiecare clipa ,obligatzi sau nu,ne crucificam sufletele,facand compromisuri ....in numele confortului sau a orgoliului. |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Membru Posts: 270 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 65 ![]() |
Eu cred ca daca ar veni again multi ar zice....uite ba si la fraierul ala....hha ce visator..haha un neadaptat..etc etc. cred ca ar rade toti de el si de invataturile lui. cred ca multi l-ar considera un retrograd si un om care nu e deschis la nou..un om care nu simte banul. cred ca nu l-ar mai omori dar l-ar interna de urgenta
vad ca aspectul sfantul pavel nu il luati in considerare. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru Posts: 584 Joined: 7-December 05 Member No.: 11 ![]() |
Hmm (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/magindesc.gif)
Isus (Iisus):mit sau realitate? Eu inclin catre…mit. argumentez : Ce se stie despre Isus ? (pe scurt) ca este strania figura-cheie a religiei crestine, socotit si om si divinitate. ca venirea lui pe lume a fost anuntata de ingerul Gabriel, ca s-a nascut in Nazaret intr-o iesle, din Feciara Maria si ca la nastere a fost intampinat de 3 magi. Dupa care, mai nimic… pana in momentul in care reaparut, incepe sa predice invatatura, sa vorbeasca despre Imparatia lui Dumnezeu si Viata de Apoi si despre posibilitatea fiecarui om de a se mantui prin dragoste (fata de Creator), incepe sa faca miracole (sa vindece boli, sa invie din morti, sa schimbe apa in vin, etc). Mai stiu ca prin unele vorbe ale sale ataca bogatia si ipocrizia celor avuti, ceea ce il transforma intr-un suspect si incepe sa fie urmarit de mai-marii Templului (din Ierusalim). Apoi, tradat de unul din cei 12 apostoli (Iuda), este arestat, judecat (de catre romani), condamnat la moarte si rastignit pe o cruce pe care si-o poarta singur pe muntele Golgota, unde moare, suferind omeneste… Insa… dupa 3 zile (surpriza !) invie si la 40 de zile de la inviere, se inalta la cer. Dar in tot ce am citit, exista precizat (intr-un moment sau altul) faptul ca existenta lui Isus Nu a fost certificata direct de nici un document autentic, ca existenta lui istorica nu poate fi riguros autentificata, ca nu a lasat in urma sa nici o biserica organizata ca institutie si nici carti sfinte. (toate acestea au fost elaborate de catre apostolii sai, apoi de catre Pavel). Documentele istorice cunoscute (din cate am citit) nu atesta nici unul persoana Isus Christos ci numai… credinta crestinilor in el. Asadar avem de a face cu un…mit -> Isus este un personaj mitic/mitologic. Parerea mea. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 10th May 2025 - 04:39 PM |
|