![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,328 Joined: 7-December 05 From: Constanta Member No.: 2 ![]() |
(IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) Ia sa vedem , ce parere aveti, cine a fost Isus? Un profet, un simplu misionar, un habotnic, Fiul Lui Dumnezeu, sau poate un hippie, cum a zis Ross?
|
|
|
![]() |
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
pai nu putem ignora latura umana a lui Isus (latura fizica).
cred ca chiar biserica admite natura duala (sacra si profana) a lui Isus (a dus o existenta fizica, aici printre noi, desi calauzit de idealuri si teluri superioare- divine (desi nu sunt convinsa 100% ca este cuvantul corect). nu intra in discutie aici Codul lui Da vinci (impartasesc parerea ta despre cartea asta, cre' ca am mai vorbit noi o data....) ci pur si simplu vorbind istoric si social - exista dovezi istorice ale existentei lui Isus? (palpabile.. scrieri ramase intacte, picturi... ) sau faptul ca noi cerem asta este blasfemie? social si probabilistic vorbind, perioada era propice aparitiei unei noi religii (asuprire, convulsii sociale, sclavagism, prabusirea marilor imperii) cu alte baze, nu vechile zeitati pagane si nici crestinismul "de rit vechi" (pana la Isus). este adevarat ca noi avem o imagine care nu este 100% corecta despre acea perioada (nu avem decat niste scrieri mai mult sau mai putin obiective). |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Membru Posts: 270 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 65 ![]() |
pt informare
s-a demonstrat stintific ca isus a exsistat. cu documente datand din anul 70 anno domini. deci aici nu mai e ce se discuta. este ciudat ca nu s-a facut mai multa valva pe tema. in respectivul document este vb si de sfantul petru printre altele. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru Posts: 584 Joined: 7-December 05 Member No.: 11 ![]() |
okay
s-a demonstrat stintific ca isus a exsistat. cu documente datand din anul 70 anno domini. Fahnell, nu te contrazic, nu am de ce. Dar este destul de vag „documente datand din 70anno domini’ ma asteptam sa spui ceva despre giulgiu de la Torino. 1. De ce Isus a fost crucificat ca un revolutionar si nu omorat prin lapidare daca tot se sustine ca ar fi fost in final acuzat de inalta erezie. 'Romanii au preluat metoda executiei pe cruce de la cartaginezi(...) Evreii, conform Talmudului, ar fi intentionat sa-l ucida pe Iisus mai intai prin lapidare, dar s-au razgandit ulterior, preferand crucificarea(.. .) Executia pe cruce era considerata drept foarte injositoare la romani si de-a dreptul blestemata la evrei." Despre Iisus(personaj mitic sau real) am emis o parere, nu are rost sa mai revin. pt mine nu are importanta si nu schimba cu nimic credinta din inima mea. De fapt, se insista intr-atat asupra umanitatii lui Iisus incat divinitatea sa ajunge sa nu mai fie decat o divinizare a omului exprimata prin invierea sa; se insista intr-atat asupra divinitatii sale incat umanitatea nu mai este decat o aparenta... Sa nu uitam, crestinismul este totusi „religia intemeiata pe invatatura, persoana si viata lui Iisus Cristos”. Care este abordarea crestina a misterului lui Dumnezeu/Iisus? |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 10th May 2025 - 09:40 PM |
|