![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Beurre blanc à la Claude Monet
250 g unt 4-5 cepe esalote 2 linguri otet de vin 4 linguri supa redusa de peste sare, piper alb 1 priza de zahar calvados Se taie untul in bucati mici si se da la congelator. Ceapa se toaca marunt. Se pune intr-o oala ceapa, supa, otetul si zaharul si se fierb la foc f mic pana au consistenta unui sos subtire. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Apoi se mai pune o data pe foc si cand fierbe se adauga untul inghetat (se amesteca bine cu telul). Se mai pune o lingura de calvados si se serveste imediat, de obicei la peste. Despre Claude Monet: nascut la 14 noiembrie 1840 in Paris initiator si conducator al Impresionismului in timpul razboiului francez-prus a locuit in Anglia incepand cu 1890 a fost recunoscut ca pictor de excelenta si a putut vinde scump tablouri in ultimii ani de viata a fost orb, dar a continuat sa picteze a murit la 5 decembrie 1926 in Givery |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Excelent topic, Kalua! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/aplauze.gif)
Trebuie sa caut - parca aveam pe undeva retetele lui Pastorel Teodoreanu... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 08:17 PM |
|