![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,328 Joined: 7-December 05 From: Constanta Member No.: 2 ![]() |
(IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) Ia sa vedem , ce parere aveti, cine a fost Isus? Un profet, un simplu misionar, un habotnic, Fiul Lui Dumnezeu, sau poate un hippie, cum a zis Ross?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru Posts: 464 Joined: 8-December 05 From: Timisoara Member No.: 26 ![]() |
Realitate!
Isus a fost, este si va ramane pentru totdeauna fiul lui Dumnezeu! O spun cu toata convingerea! |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Membru Posts: 270 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 65 ![]() |
Nu se pune neaparat problema Isus si..Pavel.
Mai concret. Am pt voi cateva intrebari 1. De ce Isus a fost crucificat ca un revolutionar si nu omorat prin lapidare daca tot se sustine ca ar fi fost in final acuzat de inalta erezie. Romanii l-au cam gasit nevinovat si deci ideea era ca inaltul sobor de popi evrei i-a fabricat ceva..si acel ceva se pedepseste cu lapidare. 2. Apostolii lui erau analfabeti. Cum au putut ei scrie Biblia? Nu stiu ce sa zic. Eu cred ca Pavel un abil politician (care nu a ezitat sa profite de cetatenia lui romana cand a fost cazul) a scris toata Biblia. Mai mult eu cred ca era un luptator pt independenta Israelului si ca un om vizionar ce era si-a dat seama cum ca acest crestinism poate fi o arma f utila impotriva romanilor. In final a si fost daca stam sa ne gandim bine. Inclin sa cred ca el este cumva autorul crestinismului |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru Posts: 584 Joined: 7-December 05 Member No.: 11 ![]() |
Am citit ce scrie acolo dar nu m-a satisfacut. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif) De ce fiul si nu fratele? De ce ierarhizarea asta? Blondina, eu incerc un altfel de raspuns... Tot ce stim despre Iisus, stim din...relatarile Bibliei. In 3 Evanghelii (de la Matei, Marcu si Luca), misterul acestei revelatii e tradus prin imaginea Spiritului lui Dumnezeu coborand in chip de porumbel si un glas venind din cer care spune: "Acesta este Fiul meu cel iubit" 1. De ce Isus a fost crucificat ca un revolutionar si nu omorat prin lapidare daca tot se sustine ca ar fi fost in final acuzat de inalta erezie. Romanii l-au cam gasit nevinovat si deci ideea era ca inaltul sobor de popi evrei i-a fabricat ceva..si acel ceva se pedepseste cu lapidare. Fahnell, iti ramasesem datoare cu un raspuns. In masura timpului pe care il am, incerc sa raspund si la celelalte intrebari puse de tine... Hai sa vedem: 1.rastignire sau lapidare Marele Preot l-a gasit pe Isus vinovat de blasfemie pt ca atunci cand a fost intrebat daca el este Mesia acesta a raspuns "Eu sunt!" Basflemia se pedepsea prin lapidare, dar se pare ca Marele Preot nu avea dreptul de a condamna la moarte... Apoi Isus a fost judecat de Pilat care pe atunci era prefectul Iudeei. Si acuzat de rasculare (pt ca la intrebarea "Tu esti Regele iudeilor?" el ar fi raspuns., invariabil "Eu sunt") a fost condamnat la moarte prin crucificare, supliciu tipic roman (cum am mai scris). Trebuie facuta o precizare: ca executarea lui Isus a tintit in mod clar suprimarea revoltei evreiesti impotriva carmuirii romane. Orice proclamare a apropierii "Imparatatiei lui Dumnezeu" insemna in ochii autoritatilor de la Ierusalim, restaurarea unui regat evreiesc. 2.da, ai dreptate. Crestinismul nu a fost intemeiat de o singura persoana, ci de 2-Iisus si Pavel. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) surse de informare: "100 de personalitati din toate timpurile care au influentat evolutia omenirii-Hart", "Istoria credintelor si ideilor religioase-Eliade" |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 10th May 2025 - 10:14 AM |
|