![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Pastele catolic, cel pe care-l sarbatoresc eu, este deja in doua saptamani, dar anul asta n-am bataie de cap cu gatitul, voi fi numai luni acasa.
Ce bunatati faceti voi de Pasti? Eu voi face numai oua si vreau sa incerc sa fac tortul cu miere pe care l-am descoperit la Praga. Probabil ca pentru luni voi face niste carne de miel la cuptor cu legume in stil grecesc. Pasca si cozonac nu fac, nu-mi mananca familia (si nici eu nu ma omor). |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 190 Joined: 18-December 05 From: Bucuresti Member No.: 115 ![]() |
Diana, eu cu mare placere pun aici retetele mincarurilor pe care le voi gati pentru Paste. Nu stiu care dintre ele te-au facut sa "salivezi", asa ca o sa le pun pe toate, poate o sa le placa si altor fete si vor gati ceva din ceea ce voi face eu pentru masa de Pasti.
Chiftelute din carne de miel si brinza de oaie: Ai nevoie de 250 gr de carne de miel tocata. 1 felie de piine, 1 legatura de ceapa verde, 1 catel de usturoi, 1 ou, 100 gr de telemea de oaie, 100 ml de ulei, sare, piper sau condiment pentru carnea de miel, boia dulce dupa gust, citeva frunze de patrunjel. Cum procedezi: Inmoi piinea in lapte sau apa, cureti ceapa si usturoiul pe care le toci foarte marunt. Amesteci carnea tocata, piinea, ceapa, usturoiul, oul si condimentele. Brinza o tai cubulete, apoi din tocatura modelezi chiftelutele si pui in mijlocul fiecareia cite un cub de brinza. Incingi uleiul, dai chiftelutele prin faina si le prajesti. Le scoti pe un platou si le ornezi cu frunze de patrunjel. Drob de miel cu spanac Pentru 2 tavi de drob ai nevoie de: - 1/2 kg de carne de miel, - 1 kg de spanac, - 3 oua, - 3 legaturi de ceapa verde, - 3 legaturi de usturoi verde, - 2 legaturi de marar, - 2 legaturi de patrunjel, - 200 ml ulei, - 2 cepe, - 100 gr de orez, - 1 lingura de faina, - sare, piper, condiment tip vegeta-dupa gust. Pentru aluat ai nevoie de: - 600 gr de faina, - 200 gr de untura sau 1 pachet de unt/margarina, - 150 ml de apa minerala, - sare, - 1 praf de copt stins cu 1 lingura de vin Cum procedezi: Prepari aluatul din ingredientele indicate, il framinti putin si il dai la rece. Cureti spanacul, il speli sub jet de apa si il pui la fiert timp de 10 minute. Strecori apoi spanacul de zeama-care se pastreaza, si il toci marunt. Tai carnea bucati, o speli bine, o usuci cu un servet curat si o prajesti putin in ulei. O scoti si in uleiul ramas, prajesti ceapa, usturoiul si verdeata spalate si taiate marunt. Adaugi faina, mai calesti putin compozitia, pui citeva linguri din zeama de la spanac, apoi inchizi focul si lasi la racit. Alegi orezul, il speli si il fierbi in zeama ramasa de la spanac. Il strecori, apoi il lasi sa se raceasca. Dai carnea prajita prin masina de tocat, o amesteci cu spanacul, orezul, ceapa calita, verdeata si 2 oua batute. potrivesti gustul de sare si condimente si amesteci bine pina se omegenizeaza totul. Din aluat, intinzi 2 foi, cu care tapetezi 2 tavi de cozonac unse cu ulei. Foile trebuie sa depaseasca marginea tavilor. In fiecare tava, pui jumatate din compozitia de drob si acoperi cu foaia de aluat. dai tavile cu drob la cuptor. Cind sint aproape gata, scoti tavile, ungi cele 2 droburi cu ou batut si dai din nou la cuptor, pina se incheaga oul si se rumeneste putin. Mai revin si cu restul retetelor, am ocupat destul spatiu. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 06:29 PM |
|