![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pastele catolic, cel pe care-l sarbatoresc eu, este deja in doua saptamani, dar anul asta n-am bataie de cap cu gatitul, voi fi numai luni acasa.
Ce bunatati faceti voi de Pasti? Eu voi face numai oua si vreau sa incerc sa fac tortul cu miere pe care l-am descoperit la Praga. Probabil ca pentru luni voi face niste carne de miel la cuptor cu legume in stil grecesc. Pasca si cozonac nu fac, nu-mi mananca familia (si nici eu nu ma omor). |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 190 Joined: 18-December 05 From: Bucuresti Member No.: 115 ![]() |
Sigur Diana, nu e nici-o problema! Si eu as fi interesata de retetele altor fete, daca vor sa le scrie aici.
Mai am o reteta ... Friptura de miel cu kaizer, pentru care e nevoie de: - 1 pulpa de miel, - 10 felii de kaizer mai slab, - 150 ml de ulei, - frunze de salvie-proaspete sau uscate din pachet, - sare, piper, cimbru sau condiment special pentru carne de miel, toate dupa gust. Cum procedezi: Cureti carnea de miel de pielite, o tai felii potrivite, o condimentezi si o lasi de cu seara pina dimineata in frigider, ca sa se patrunda. A doua zi, ungi carnea bine cu ulei si o dai la cuptor, intr-o tava unsa cu ulei. O stropesti din cind in cind cu sosul din tava, pina este complet patrunsa. Scoti friptura din cuptor, o lasi la racit si pe fiecare felie prinzi cu o scobitoare o felie de kaizer, pina ce acesta se rumeneste si devine crocant. Asezi feliile de friptura pe un platou ornat cu salata verde. Poti servi friptura calda, cu garnitura din rondele de ceapa prajita, cartofi noi si salata, sau rece, cu ceapa verde si ridichii. Cartofi deliciosi Pentru cele carora le plac cartofii, le dau o reteta care la mine la masa, a facut furori. Taiati cartofii rondele, ii uscati usor cu un prosop curat de bucatarie si ii puneti intr-o cratita suficient de mare, peste care presarati usturoi uscat-frunze, vegeta, ulei cit sa ii acopere, jumatate de pahar de apa si jumatate de pahar de vin rosu. Printre rondelele de cartofi, puneti citeva bucati de ceapa vinata-de apa. Cartofii se lasa la prajit pina cind capata o usoara crusta, apoi se scot cu o paleta, ca sa nu se sfarame. Gustul este deosebit si garantat. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 07:40 PM |
|