![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pastele catolic, cel pe care-l sarbatoresc eu, este deja in doua saptamani, dar anul asta n-am bataie de cap cu gatitul, voi fi numai luni acasa.
Ce bunatati faceti voi de Pasti? Eu voi face numai oua si vreau sa incerc sa fac tortul cu miere pe care l-am descoperit la Praga. Probabil ca pentru luni voi face niste carne de miel la cuptor cu legume in stil grecesc. Pasca si cozonac nu fac, nu-mi mananca familia (si nici eu nu ma omor). |
|
|
![]() |
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
eu nu stiu ce o sa facem de Paste. inca astept sa ma consult cu restu' familionului. deocamdata ma gandesc la meniul de Florii (ca e ziua mea si imi vine si un invitat tare drag din strainatate... ). parca se mananca peste nu?
va pun pt retele de Paste reteta de tort cu crema de zahar ars...reteta veche mereu noua. QUOTE("Minou") TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS SI FRUCTE Tortul se prepara in mai multe etape (nu va speriati ca nu e complicat) 1. CREMA DE ZAHAR ARS - 6/8 oua (daca se foloseste lapte din comert, degresat, 8 oua) - 1 l de lapte - 200+ 200 g zahar - zahar vanilat se caramelizeaza intr-o cratita USCATA 200 g de zahar (atentie la accidente!); cat zaharul ars este inca lichid, se tapeteaza peretii cratitei. Pana se raceste cratita tapetata, se bat ouale cu zaharul (200g), laptele, zaharul vanilat si un praf de sare. (nu trebuie batute prea mult); cand cratita este aproape rece, se toarna compozitia si se baga la cuptor (pana se rumeneste deasupra, se vede cand e gata) BLAT - 6 oua - 2 cesti zahar - 2 cesti faina - un praf de sare se bat ouale cu zaharul (eu le-am batut cam 10-15 minute la mixer), se amesteca cu faina, sarea si esenta (pt cine vrea). asteptam sa se termine de facut crema de zahar ars din cuptor. Cand crema e gata, se adauga peste ea 2-3 banane (1 strat) taiate felii si compozitia de la blat. Se da la cuptor pt aprox 40 minute (20 cu focul iute, 20 mai moale).NU deschideti cuptorul in timpul coacerii! Timpii de copt sunt aproximativi, depinde de puterea cuptorului. cand este gata (se incearca conform obiceiului stravechi cu scobitoarea - daca atunci cand intepam blatul cu o scobitoare iese curata) se scoate si se lasa sa se raceasca putin. Se rastoarna pe un platou (atentie mare ca are mult sirop, metoda ideala e: punem un platou ca sa acoperim cratita, mergem deasupra chiuvetei si rasturnam repede). Ornarea: FRISCA din 1 cutie de smantana batuta cu 1 lingura zahar pudra si un plic de intaritor Se decoreaza cu fructe la alegere (taiate felii, confiate etc) sau simplu cu frisca. Se poate orna cum vreti... am si poze cu rezultatul pt cine vrea |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 07:03 PM |
|