![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Pastele catolic, cel pe care-l sarbatoresc eu, este deja in doua saptamani, dar anul asta n-am bataie de cap cu gatitul, voi fi numai luni acasa.
Ce bunatati faceti voi de Pasti? Eu voi face numai oua si vreau sa incerc sa fac tortul cu miere pe care l-am descoperit la Praga. Probabil ca pentru luni voi face niste carne de miel la cuptor cu legume in stil grecesc. Pasca si cozonac nu fac, nu-mi mananca familia (si nici eu nu ma omor). |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,334 Joined: 13-December 05 From: D Street Member No.: 96 ![]() |
Friptura de miel (e reteta furata, nu-mi apartine): o pulpa de miel, 100 g unt, 2 cepe tocate, 1 lingura oregano uscat, 100 ml otet (otet-otet, nu din fructe), 800 g rosii taiate bucati, 200 ml suc de rosii (eu am folosit rosii din conserva cu suc), sare, piper, usturoi
Se spala pulpa de miel, se sterge, se sareaza, se pipereaza si se impaneaza cu usturoi. Sos: se caleste ceapa tocata in unt, se adauga oregano, otet, rosiile si sucul de rosii si se lasa sa fiarba putin. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se asaza carnea in tava si se toarna deasupra sosul. Se acopera si se coace 70 min. la cuptor, apoi se rumeneste fara capac 10-15 min. Se poate taia pulpa bucati de la inceput, sa se patrunda mai bine de sos. Nu se simte miros, nici gust de oaie, am facut de doua ori de Paste si n-au fost probleme. Dar acum nu mai am "sursa" de carne de miel, asa ca o sa fac probabil pui umplut. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) P.S. Nici sotul meu nu manca, acasa faceau doar fripta carnea de miel, dar din asta a mancat mai mult ca mine. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 07:21 PM |
|