![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pastele catolic, cel pe care-l sarbatoresc eu, este deja in doua saptamani, dar anul asta n-am bataie de cap cu gatitul, voi fi numai luni acasa.
Ce bunatati faceti voi de Pasti? Eu voi face numai oua si vreau sa incerc sa fac tortul cu miere pe care l-am descoperit la Praga. Probabil ca pentru luni voi face niste carne de miel la cuptor cu legume in stil grecesc. Pasca si cozonac nu fac, nu-mi mananca familia (si nici eu nu ma omor). |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Si eu fac de obicei pulpa de miel la cuptor, aici niste sfaturi incepatoarelor:
Pulpa trebuie sa aiba un pic de grasime, dar nu pre multa (deci surplusul trebuie taiat). Carnea nu are voie sa fie taiata, ca nu cumva sa curga "seva" din ea (ca iese tare). La impanat de folosit mult (asa, intre 15 si 30 catei) usturoi proaspat, care se imping cu degetele in locurile propice fara a rani carnea. Eu continui simplu: frec pulpa cu sare si piper, o pun pe-un "cersaf" de rozmarin, salvie si foi de dafin si torn niscvai ulei pe deasupra, o dau la cuptorul incins la maxim vreun sfert de ora, apoi scad temperatura la 100 de grade si las cam doua ore. La sfarsit este important sa se lase carnea infasurata bine in folie de aluminiu cam 10 minute sa se "odihneasca", apoi se taie. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 06:52 PM |
|