IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Simplu, delicios si usor de preparat/durata peste 30 min
catalina77
post Dec 14 2005, 12:05 PM
Post #1


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,498
Joined: 9-December 05
From: Bucuresti
Member No.: 54



Aici sunt retete simple de mancaruri delicioase, dar la care nu avem mancarea pe masa in 30 min.
Pt. retetele de mancare gata in max. 30 min exista un alt topic - "Maxim 30 min de gatit"


PUI CU SOS DE SMANTANA

INGREDIENTE: 4 copane de pui 500 gr smantana sare piper alb o cutie cu ciuperci 4 catei de usturoi doua cepe un pahar cu ulei un pahar cu apa o lingura cu unt patrunjel

Se aleg patru copane mari de pui si se fierb. Se lasa sa se scurga putin, dupa care se pun la prajit intr-o cratita cu ulei incins. Dupa ce s-au prajit, se scot si se asaza pe o farfurie sa se pastreze calde.
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, iar usturoiul se curata si se piseaza. Se pun la prajit in putin ulei, se lasa sa se inabuse, dupa care se pune un pahar cu apa. Se adauga apoi smantana si se lasa in continuare la fiert. Se pune sare si piper dupa gust. Ciupercile se spala si se calesc in unt. Sosul de smantana se serveste alaturi de copanele de pui si de ciuperci.
SFAT
Deasupra se presara patrunjel taiat marunt.
BAUTURA:
Merlot  :hainoroc:
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
catalina77
post Dec 19 2005, 09:10 AM
Post #2


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,498
Joined: 9-December 05
From: Bucuresti
Member No.: 54



Tarta cu ficat de porc

Pregatire: circa 2ore

Coacere: 30 de minute

Pentru aluat ai nevoie de: 250 g faina, 125 g margarina, 1 lingura untura, 50 ml apa, sare, 1 ou.

Pentru umplutura ai nevoie de: 300 g ficat, 3 oua, 60 g cascaval, 2 linguri unt, 1 cana lapte, 1 lingura faina, sare, piper, ulei.

Cum procedezi pentru aluat: Amesteci faina cu margarina, pui un praf de sare, torni apa calduta si framanti aluatul pana se dezlipeste de vas. La sfarsit, adaugi si untura mai framanti putin si lasi aluatul la rece pentru cateva ore. In acest timp pregatesti umplutura. Dai ficatul prin masina de tocat, apoi il calesti in unt. Separat, fierbi un sos alb din unt, faina si lapte si dupa ce s-a calit ficatul, le amesteci. Adaugi apoi galbenusurile, cascavalul ras, sare si piper dupa gust si la sfarsit albusurile spuma. Intinzi apoi o foaie din 2/3 din aluat intr-o forma mare de tarta unsa cu untura si tapetata cu faina si pui compozitia de ficat. Din aluatul ramas intinzi o alta foaie pe care o tai fasii de 1 cm pe care le asezi ca un grilaj peste tarta. Ungi fasiile cu ou batut si dai tarta la cuptor pentru 30 de minute.

Sfat!

Daca ai probleme de sanatate in loc sa calesti ficatul il poti fierbe de la bun inceput, apoi il treci prin masina de tocat si il amesteci cu sosul alb
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
catalina77   Simplu, delicios si usor de preparat/durata peste 30 min   Dec 14 2005, 12:05 PM
bertha   Re: Simplu, delicios si usor de preparat   Dec 15 2005, 11:02 AM
fortelady   Re: Simplu, delicios si usor de preparat   Dec 15 2005, 02:28 PM
catalina77   Re: Simplu, delicios si usor de preparat/durata peste 30 min   Dec 19 2005, 09:10 AM
Pufu   Re: Simplu, delicios si usor de preparat/durata peste 30 min   Dec 20 2005, 01:25 PM
kalua   "Lasagne" cu piure de cartofi 60...   Sep 9 2006, 10:18 PM
kalua   Strudel de legume si branza foi de placint...   Apr 1 2007, 09:58 PM
divi2007   vai kalua mi-ai facut o pofta cu strudelul :)   Apr 1 2007, 10:09 PM
ZIBBA   cand sunt nevoita sa fac ceva dulce...si rapid...p...   Apr 2 2007, 03:27 PM
kalua  

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 18th June 2025 - 01:31 AM