![]() |
![]() |
bubulina |
![]()
|
Musafir ![]() |
Adevarul e ca m-am saturat sa tot arunc bani pe cosmetice care nu fac nimic. Am o gramada, hmm nu vreau sa le numar acum, dar da adevarul e ca am prea multe si nu vreau sa devin totusi prea obsedata....
Nu am probleme mari cu fata, nu am cosuri sau alte minuni dar am si eu dorinta asta sa arat ca fetele din reclama; tenul ma refer. Stiu ca sunt fake dar tare as mai vrea. Am incercat de-a lungu timpului multe. De fapt cred ca m-am saturat de brandurile gen Clinique , chanel, clarins etc. Nu vreau sa trec la cele f scumpe (desi imi fac cu ochiu). As mai face o incercare cu produsele naturiste. Am un ulei de la Clarins 100% care lucreaza destul de bine mediein general si altul cu uleiuri ential care ii merge iar bine asa ca poate asta e solutia. Am vazut ca Angelito a trecut pe Decleor care au multe produse 100 % naturale. Ma gindesc sa le incerc si eu , dar nu pana nu termin cremele ce le am , ca tare mi-e frica ca nici astea nu o sa lucreze ca lumea si dess trebuie sa le arunc pe toate. Am fost ieri si m-am uitat la uleuri esentiale. Am vazut o gramada de tipuri multe din uleuri care apar si in compozitia celor decleor. Mi-am luat un rose face oil 100 %(nu ca as fi avut nevoie ) de la Neal's Yard (mult mai ieftine ca decleor) ca eram tare curioasa sa vad cum rectionaeza fata mea la uleiurile astea. Am vazut ca au multe sticlute cu uleiuri d-astea. POate stie cineva ceva....si e intersat de subiect. Am mai vazut tot asa naturale si ieftine produse de la Burt's bee. Au un repair serum care e tot asa bine cotat. 100% natural . Si cred ca intrebarea era: daca se pricepe cineva cum se face cu uleuirle astea...Am intels ca fiind ff concentrate trebuie umblat cu precautie cu ele. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 629 Joined: 11-December 05 From: Bucuresti Member No.: 82 ![]() |
Fetelor, eu sunt foarte pasionata de cosmeticele naturale, din pacate la noi nu prea se gasesc, asa ca le combin - naturale cu "ne-naturale". Intr-adevar ce folosesc eu acum de la Decleor (uleiul si balsamul Ylang-Ylang) sunt 100% naturale. Si uleiurile de la Clarins sunt naturale.
Ce inseamna cosmetice naturale? Aceste cosmetice ar trebui sa nu contina substante de origine animala (grasimi animale, derivate din petrol - caci si acestea sunt de fapt tot de origine animala), conservanti chimici (vitamina E este de exemplu un conservant foarte eficient, ca si unele substante extrase din samburii de grepfrut), sa nu fie testate pe animale (nici produsul finit si nici ingredientele). Pot contine tot felul de grasimi, uleiuri vegetale, uleiuri esentiale, extracte din plante, vitamine etc. Bubulina, din lista ta, sa-ti spun in mare ce stiu eu: Weleda e un brand foarte popular, dar se pare ca multe produse contin mult alcool (conservant), ceea ce poate fi iritant; Melvita si Sanoflore - am auzit foarte multe pareri bune; Burt's Bees - la fel, am auzit lucruri bune; Dr. Hauscha - aceeasi problema cu alcoolul. In afara de aceste marci, mai sunt populare Kneipp, Lavera, Logona, Phyt's (produse biologice, destul de scumpe), Annemarie Borlind (astea se gasesc si la noi, dar mai contin si "chimicarii"), Jason. In Europa produsele naturale si bio sunt certificate de anumite organisme - de ex. BDIH in Germania, Ecocert, Cosmebio in Franta - e mai sigur sa alegeti produsele care au aceste certificari. Cam atat ca sunt pe fuga. Dar subiectul ma pasioneaza de mult timp, deci avem despre ce discuta... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/wink.gif) Pupici! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 01:45 AM |
|