![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert ;) Mai ales ca vin sarbatorile .
PRAJITURA FANTEZIE INGREDIENTE: BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt SFAT [pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi. BAUTURA: Lichior de banane |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Fantezie feminina (traducere libera)- genul asta de prajituri se mai numeste si Figaro
coca: 25g drojdie proaspata, 200 ml lapte, 2 linguri zahar, 150g unt sau marga, 5 galbenusuri, coaja rasa de la o lamaie si 300gr faina drojdia cu 1 lingura din zaharul de mai sus si cu putin lapte se pun la crescut. untul se bate spuma intai singur apoi adaugam galbenusurile 1 cate 1, apoi se adauga coaja de lamaie cu restul de lapte (caldut) si cu faina se amesteca bine. Iese o coca mai moale dar nu curgatoare (intre cea de chec si cea de cozonac). se rastoarna pe o tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina (cea pe care o gasiti la cumpararea aragazului, in cuptor, deci are cam 32x32cm) si se intinde cu o lingura umezita (merge mai usor nu de alta) se da la cuptorul incins la 180C pt vreo 25 minute, daca se rumeneste prea tare se acopera cu folie de aluminiu. pe deasupra: 5 albusuri, 200gr zahar, 200 gr gem de caise, 100gr miez de nuca in timp ce se coace "chestia" de mai sus, se bat albusurile spuma iar spre sfarsit se adauga incet zaharul. Gemul se incalzeste la microunde cam 1.5 min (sa curga) se intinde peste coca, se pune albusul batut spuma si se presara nuca taiata bucatele ca-n poza de altfel. se da din nou la cuptor pt 10 minute, pana se rumeneste frumos bezeaua apoi stingem cuptorul si cu usa intredeschisa lasam prajitura acolo pt inca 15 minute (sa ramana bezeaua frumoasa si tzeapana) ... la mine a stat mai mult in cuptor iar dupa ce l-am stins am lasat-o acolo cu usa inchisa. cand s-a racit se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbinte. Comments: coca este foarte aromata de la coaja de lamaie, iar cu bezeaua dulce, gemul acrisor si cu nucile cu gust de copt e o combinatie faina! (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/praji.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 11:40 AM |
|