![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cand vine vorba de relatii, cum stii cand trebuie sa zici "Punct si de la capat"?
Cum poti alege si discerne atunci cand se presupune ca la mijloc e dragoste, sentimentul acela care te face surd si orb? Poti adopta atitudinea drastica si sa renunti la primul compromis pe care esti nevoit sa il faci. Sau poti opta pentru varianta egoista care spune ca totul trebuie sa inceteze in momentul in care ai inceput sa dai mai mult decat primesti... sau... poti alege sa devii martirul propriei tale istorii si sa mergi mai departe orice ar fi cu ideea ca "dragostea le rabda pe toate si le iarta pe toate". E drept, pentru unele lucruri in viata merita sa lupti cu tot arsenalul pe care il ai la dispozitie si e posibil ca unu din aceste lucruri sa fie dragostea. Dar care sunt semnalele acelea care iti spun ca poate iti irosesti totusi energia, ca te lupti cu morile de vant? Anticipez deja raspunsuri de genul: "Nu exista o reteta...pentru fiecare e altfel, fiecare stie pentru el cand trebuie sa puna punct". Si totusi, suntem noi, aceeasi oameni care credem cu tarie ca oamenii nascuti sub aceeasi zodie au trasaturi comune. Deci teoretic am putea gasi o reteta si o schema comuna pentru aproape orice. Asa ca as vrea sa aud de la fiecare, care sunt pentru el semnalele acelea de alarma care ii spun ca poate e "prea mult". |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Ioi, angelule... pentru mine a fost "prea mult" cind am simtit ca relatia imi face rau: nu mai eram fericita, nu mai exista nici o punte de comunicare, totul se reducea la scosul ochilor, la cine e "mai vinovat" ca relatie merge prost...
Pentru fiecare dintre noi "baremul" de notare al unei relatiii care sta sa sucombe e diferit: unele suportam cu stoicism mult mai multe, de la lipsa de interes a partenerului, indiferenta, monotonie, pina la injurii si chiar batai. Altele le dau papucii la primul semn ca partenerii o iau razna. In general tindem sa suportam mai multe cind relatia e veche sau cind ne-am pus multe sperante in partener, ori ne e frica de singuratate sau sintem nesigure, cind ne e frica de schimbare... Sau,pur si simplu cind ne mintim singure spunindu-ne ca l-am gasit pe "Mr.Perfect" si ca vom fi in stare sa il schimbam... Nu, nu putem sa ii schimbam pe barbati:putem doar sa ii "educam" putin, insa sa ii schmibam fundamental nu avem nici o sansa. Parerea mea. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif) |
|
|
![]()
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru Posts: 464 Joined: 8-December 05 From: Timisoara Member No.: 26 ![]() |
E prea mult cand... te simti singura in relatie, cand vi seara acasa si vezi o fata posomorata si prost dispusa desi ai avut si tu o zi la fel de grea, cand vrei sa razi de o idee nebuneasca si observi ca razi singura, cand nu ai parte de afectiunea pe care o meriti, ci mai mult de indiferenta sau obisnuinta, cand nu mai zambesti la fel de des ca inainte, cand mergeti in directii diferite, cand tu te bucuri de o chestie minora si el iti strica bucuria cu ironia lui, cand simti ca nu te mai intelege si desi e langa tine, el e de fapt la km distanta, cand ... eh, vei stii tu CAND!
In general tindem sa suportam mai multe cind relatia e veche sau cind ne-am pus multe sperante in partener, ori ne e frica de singuratate sau sintem nesigure, cind ne e frica de schimbare... Sau,pur si simplu cind ne mintim singure spunindu-ne ca l-am gasit pe "Mr.Perfect" si ca vom fi in stare sa il schimbam... Nu, nu putem sa ii schimbam pe barbati:putem doar sa ii "educam" putin, insa sa ii schmibam fundamental nu avem nici o sansa. De acord cu tine Diana! Insa eu as pune problema putin diferit: desi stii CAND e timpul sa pui capat relatiei si mai ales DE CE, totusi... nu faci pasul! Datorita vechimii, sentimentelor, sperantelor, singuratatii, etc. sau poate pentru ca te gandesti ca ... nu exista altul mai bun... Nici un barbat nu este perfect, si poate ca altul o sa aiba alt defect, poate mai mare... Dintre 2 lucruri rele, alegi lucrul cel mai putin rau, nu? De ce nu putem sa fim cerebrali si sa luam decizia separarii fara sa gandim prea mult?! Putem fi considerati slabi, nebuni, prosti ... din cauza asta? (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th July 2025 - 10:22 AM |
|