![]() |
![]() |
Clitemnestra |
![]()
|
Musafir ![]() |
Am descoperit de mai multe vreme un tip de website care permite minorilor afisarea de fotografii personale fara vreo moderare. Rezultatul este cam asa: broken -link
Pro filul in cauza este al unei fetite de 13 ani, ale carei date de contact pot fi obtinute in schimbul unui sms de numai 2 dolari (sms care garanteaza accesul la datele tuturor, nu doar ale ei). Acestea sint premisele pe care am inceput un studiu pe care o sa-l publicam saptamina viitoare in curatmurdar. Studiul se refera la cadrul legal de protectie a minorilor, la reactia autoritatilor si a altor factori responsabili referitoare la acest gen de afacere pe internet si (nu in ultimul rind) la parerea oamenilor care dau accidental peste asa ceva. Aici am nevoie de ajutorul vostru. Ce credeti despre siturile in cauza? Dar despre sistemul legal actual? multumesc |
|
|
![]() |
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
am contactat pe cineva care este moderator si pe alt forum (de mamici). aceasta persoana a pus link catre articolul de mai sus si a cerut parerea utlizatoarelor (in marea lor majoritate cu cel putin un copil la activ).
din ce s-a postat pana acum acolo nu prea vad vreo responsabilizare din punct de vedere al parintilor, multe zic "trebe control parental de la ISP" sau "sa faca domne si scoala ceva". evident, intrebarea mea directa pe care am pus-o si aici (cu mamicile care isi arata copiii mai mult sau mai putin imbracati pe net) a ramas fara ecou. mai mult, daca ma uit la cele care au postat, multe au in semnatura link cu albumul de poze al odraslelor. eu cred ca trebuie inceputa educatia cu ei, cu parintii... citate din acel forum (nu voi pune link din motive lesne de inteles): "Saracie si prea multa libertate. Parintii nu se mai ocupa de copii..Iar copii isi iau modelele de la TV. Cnd isi dau seama ce au facut de cele mai multe ori e prea tarziu. Pacat." [parerea ei ca mama unde e?] " Ingrijorator. Ma intreb cum ii explici unui copil ca e periculos fara sa il faci sa creada ca lumea e un loc inspaimantator ?" "...habar n-am cat e de generalizat controlul in Europa, eu am mers pe mana aol-ului si aici... desi n-au acces puii la computer inca! In US mi se parea generalizat. Adica n-am vazut nici un prieten fara. Pe langa faptul ca poti restrictiona si numarul de ore pe computer per user." " "Oricum, din pacate controlul parental nu e asa eficient, dupa clasa a 6-a copii isi intrec cu mult parintii in ale calculatorului. Si daca unul nu stie, sigur are un coleg care se pricepe mai bine. Am auzit de cazuri de copii care chiar daca nu erau interesati sa intre pe anumite site-uri, considerau o provocare inselarea sistemului de siguranta. Asta e, eu cred ca sunt lucruri pe care parintii trebuie sa le discute cu copii, pt ca un control total este aproape imposibil. Probabil ar trebui procedat ca in cazul drogurilor, nu stiu. Si scoala poate ca ar trebui sa se implice mai mult. Si inca ceva, cred ca si camerele video sunt periculoase, copii pot fi manipulati foarte usor de catre un adult, pe chat." |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 12th May 2025 - 02:26 PM |
|