![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cine mai are nevoie de dragoste in ziua de azi? Unde isi gaseste locul amorul si sentimentele inaltatoare in aceasta societate "de consum"? Care dintre voi mai are curajul sa strige in gura mare "Da, iubesc!", avand in vedere ca iubirea tinde sa devina din ce in ce mai mult sinonima cu: slabiciune, naivitate, imaturitate, suferinta inutila?
Ideea topicului mi-a venit aseara cand discutam la o bere cu niste amici. Unul dintre ei a lansat o teorie foarte trista din punctul meu de vedere, cum ca dragostea ar fi o boala si ca puterea este defapt cel mai minunat sentiment pe care il poti trai in viata asta. Pentru el femeia este citez "Un bun pe care trebuie sa il posezi". El declara ca nu l-ar deranja sub nici o forma sa "isi cumpere" o femeie "buna (din punct de vedere al calitatilor fizice)". Conform teoriei sale, un barbat trebuie sa aiba bani si putere pentru a avea acces la femeia cea mai tare, pe care o doresc toti, iar asta ii va da lui un sentiment de multumire (cam acelasi lucru ca si cand ar avea o masina tare dupa care toti intorc capul). Un amic de al lui ii sustinea teoria, concluzionand ca Hugh Hefner este barbatul care a trait una din cele mai frumoase vieti, din punctul lui de vedere. Dap, niste teorii f triste, patetice si puerile, dar am tot stat si m-am gandit...si am ajuns la concluzia ca sunt chiar multi care gandesc in felul acesta. Sunt chiar multe femei care pun pe primul loc banii si statutul si care au renuntat demult sa mai creada in dragoste. Voi ce parere aveti? Este aceasta tendinta spre care ne indreptam? Dragostea nu mai e "in trend" si eu sunt o fiinta depasita de timpuri? Ar fi trist pt mine sa fie asa...... |
|
|
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
E normal ca mie, ca femeie sa imi placa un barbat care e pe picioarele lui, face ceva bani si stie sa se descurce. Altfel nu l-as putea respecta. Dar in nici un caz nu as accepta ipostaza de femeie intretinuta sau "cumparata" sau sa fie singurul motiv pt care umblu cu un barbat statutul lui social.
Si stiti ce ma surprinde? Unele din voi ati spus ca poate tipul respectiv nu stie ce e aia dragoste...ei bine, tot in discutia aceea el zicea citez "Dc eu n-am iubit n-a mai iubit nimeni". Deci parerea mea e ca atitudinea lui deriva din frustrarea unei iubiri neimpartasite oarecm. Adica el a iubit dar nu a fost iubit si probabil a suferit ma gandesc. Asa ca teoria cu "dragostea e o boala" si "eu o sa imi cumpar o femeie" mi se pare mai degraba o incercare de a se proteja de viitoare dezamagiri. Astazi am vorbit si cu cateva prietene despre teoria asta si surprinzator... unele au spus mai pe fata mai pe ocolite ca asta isi si doresc - un barbat care sa "investeasca" in ele. Altele au facut spume la gura si au spus ca nu au auzit o aberatie mai mare ca asta si ca e injositor si pentru barbat si pentru femeie sa gandeasca asa. Si...a mai fost una care zicea ca ea e deacord cu opusul situatiei, adica sa isi cumpere ea un barbat (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 13th May 2025 - 01:39 AM |
|