IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Dragostea- un sentiment demodat?!?, De ce avem nevoie de dragoste?
angeldust
post May 23 2006, 11:14 AM
Post #1

Musafir

Cine mai are nevoie de dragoste in ziua de azi? Unde isi gaseste locul amorul si sentimentele inaltatoare in aceasta societate "de consum"? Care dintre voi mai are curajul sa strige in gura mare "Da, iubesc!", avand in vedere ca iubirea tinde sa devina din ce in ce mai mult sinonima cu: slabiciune, naivitate, imaturitate, suferinta inutila?

Ideea topicului mi-a venit aseara cand discutam la o bere cu niste amici. Unul dintre ei a lansat o teorie foarte trista din punctul meu de vedere, cum ca dragostea ar fi o boala si ca puterea este defapt cel mai minunat sentiment pe care il poti trai in viata asta. Pentru el femeia este citez "Un bun pe care trebuie sa il posezi". El declara ca nu l-ar deranja sub nici o forma sa "isi cumpere" o femeie "buna (din punct de vedere al calitatilor fizice)". Conform teoriei sale, un barbat trebuie sa aiba bani si putere pentru a avea acces la femeia cea mai tare, pe care o doresc toti, iar asta ii va da lui un sentiment de multumire (cam acelasi lucru ca si cand ar avea o masina tare dupa care toti intorc capul). Un amic de al lui ii sustinea teoria, concluzionand ca Hugh Hefner este barbatul care a trait una din cele mai frumoase vieti, din punctul lui de vedere.

Dap, niste teorii f triste, patetice si puerile, dar am tot stat si m-am gandit...si am ajuns la concluzia ca sunt chiar multi care gandesc in felul acesta. Sunt chiar multe femei care pun pe primul loc banii si statutul si care au renuntat demult sa mai creada in dragoste.

Voi ce parere aveti? Este aceasta tendinta spre care ne indreptam? Dragostea nu mai e "in trend" si eu sunt o fiinta depasita de timpuri? Ar fi trist pt mine sa fie asa......
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
catalina77
post May 24 2006, 08:21 AM
Post #2

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 54

Nu cred ca dragostea este un sentiment demodat...poate ca prietenul tau a acumulat frustrari la greu...faptul ca un barbat spune ca ar vrea sa-shi cumpere o bunaciune de femeie, ca o femeie spune ca ar facea orice pentru a fi cu un barbat care poseda vila, super BMW si un cont baban in banca nu inseamna ca dragostea e numai de vanzare...(vezi Iri si Monica…dar deh, nu sunt eu in masura ca condamn oamenii, fiecare gandeste si actioneaza in consecintza. Dupa mine, tot respectul...macar ca POATE sa faca asta...).
Sunt sigura ca daca prietenul tau ar gasi o femeie care sa-i demonstreze ca il iubeshte, care sa-i satisfaca setea de dagoste nu ar mai spune asemenea aberatii...Probabil ca pana la urma va gasi asta intr-o femeie modesta, normala si fara fitze. Oricum, e trist…asta e clar!

Toti am iubit la un moment dat pe cineva, de cele mai multe ori am luat tzepe, am fost raniti in cel mai crunt mod... dar cred ca nu trebuie sa renuntzam la a cauta si a gasi persoana potrivita noua. Undeva, in aceasta lume exista perechea oricui...important e sa o si gasim si sa "nu ne dam cu ochii pe foc", asa cum spune bunica mea...

A iubi pe cineva inseamna, dupa mine, culmea altruismului...caci odata ce o faci iti doresti, vrei si chiar poti sa daruiesti celui de langa tine inima ta, viata ta...Poate ca eu sunt mai de moda veche, poate gresesc dar cel putin eu, acum, cand iubesc din tot sufletul sunt in stare sa dau aproape totul (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif) ...si credeti-ma ca nu are nimic din cele mentionate mai sus. Imi e de ajuns ca am eu...nu caut o casa, o masina tare (evident, trebuie sa aiba un serviciu si un venit bun)...caut un barbat ADEVARAT. Probabil acum, cineva o sa intrebe ce este pentru mine un barbat adevarat...ei bine...pentru mine aceasta inseamna si aiba un venit cu care sa poata intretine o familie, sa shtie sa RESPECTE, sa iubeasca femeia de langa el si copiii (ai lui sau ai altuia), sa-shi asume responsabilitazi, sa fie conshtient ca in aceasta viatza pacea spirituala conteaza mai mult decat plimbarile pe Coasta de Azur, sauna la Marriott si asa mai departe. Dar, inca o data...ma repet, eu sunt de moda veche. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif)

Si ca sa raspund si celei de-a doua intrebari, "de ce avem nevoie de dragoste?" ei bine...cred ca pentru ca fara ea nu suntem impliniti (fara dragostea de toate felurile : de copii, de parinti, de barbat, de femeie...de viata), nu avem cum sa fim fericiti...fara dragoste viata ar fi anosta, seaca ca un desert prin care bate vantul miscand haotic nisipul.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic
angeldust   Dragostea- un sentiment demodat?!?   May 23 2006, 11:14 AM
ala80   Barbatii care gandesc asa ar trebui umiliti in pub...   May 23 2006, 12:03 PM
zetta   dragostea e de mai multe feluri dpmdv, iar unul di...   May 23 2006, 01:54 PM
kary_pink   ....eh multi doar dau din gura cand defapt tanjesc...   May 23 2006, 02:03 PM
MonicutzaB   hai ma, ala, nu mai pune si tu la suflet totul...   May 23 2006, 02:16 PM
ioannaraluka   Angel, amici ca si cei de care povestesti m-au fac...   May 23 2006, 02:59 PM
ala80   ....si cat urasc femeile astea ahtiate dupa bani, ...   May 23 2006, 03:17 PM
angeldust   E normal ca mie, ca femeie sa imi placa un barbat ...   May 23 2006, 08:32 PM
Diana   Sincer, din punctul meu de vedere, omu` are o ...   May 23 2006, 09:10 PM
ciresica_dulce   eu cred ca un barbat care spune asta este ori tamp...   May 23 2006, 09:47 PM
Diana   Hai sa facem un exercitiu de imaginatie: sa ne gin...   May 23 2006, 10:42 PM
angeldust   Diana ce sa zic...eu nu pot sa imi imaginez lumea ...   May 23 2006, 10:57 PM
Fahnell   Bun deci sa isi spuna si fane pozitia. In primul r...   May 23 2006, 11:21 PM
kary_pink   ....am fi doar niste roboti....pacat ca in societa...   May 23 2006, 11:14 PM
Diana   Fahnelle, jos palaria in fata postului tau! Si...   May 23 2006, 11:26 PM
Fahnell   In ziua de azi apare o alta problema Poti sa vrei ...   May 23 2006, 11:31 PM
moreena   "Poti sa vrei sa iubesti......sa ai ce oferi....   May 24 2006, 12:04 AM
invisible   Nevoile afective ale oamenilor difera. Unele perso...   May 24 2006, 12:36 AM
catalina77   Nu cred ca dragostea este un sentiment demodat...p...   May 24 2006, 08:21 AM
Marbella   Amicul tau Diana n-a fost iubit cu adevarat, de ai...   May 24 2006, 09:17 AM
angeldust   Mare dreptate aveti toti... Sunt curioasa...suntet...   May 24 2006, 09:40 AM
LUCIA NICU   In mare parte cam asa este.Dar uneori putin diferi...   Mar 3 2007, 05:32 PM
ala80   cred ca fiecare iubeste in felul sau. poate tu con...   May 24 2006, 09:46 AM
MonicutzaB   nu poti sa compari ce nu poti sa masori! dar s...   May 24 2006, 11:19 AM
ciresica_dulce   mereu unul iubeste mai mult decat celalalt, mereu ...   May 25 2006, 08:57 AM
fortelady   postarile offtopic au fost mutate la "Vrajel...   May 25 2006, 11:43 AM
angeldust   scoprio girl te rog mult sa citesti regulamentul a...   May 25 2006, 11:51 AM
Diana   Marbella, nu e al meu amicul e al lui Angel. Daca ...   May 25 2006, 12:09 PM
kary_pink   pt mine farmecul e sa simt eu sa daruiesc indifere...   May 25 2006, 12:14 PM
invisible   unpic offtopic, eu cred ca pinky este una din cele...   May 25 2006, 12:15 PM
angeldust   Apropo de ce zice kary... credeti ca se poate sa t...   May 25 2006, 12:28 PM
Dore   Imi pare foarte sanatoasa abordarea amintita de ti...   May 25 2006, 03:46 PM
Marbella   Revin asupra subiectului -dragostea un sentiment ...   Jul 5 2006, 12:44 PM
ham   partzial ma repet: iubirea este o notziune ce tzin...   Jul 5 2006, 01:08 PM
ham   <...   Aug 5 2006, 12:17 AM
angeldust   In mare parte eu sunt deacord cu misoginul de Scho...   Aug 5 2006, 12:56 AM
ham   pai compari, cred eu, merele cu perele; dragostea ...   Aug 5 2006, 06:19 AM
angeldust   Pai nu prea e adevarat....daca dragostea ta fata d...   Aug 5 2006, 08:23 AM
ham   <...   Dec 27 2006, 10:46 PM
Diana   Diana, comunitatea asta, asa mica si amarita, a...   Dec 27 2006, 11:20 PM
Diana_WP  

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 13th May 2025 - 01:34 AM