![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cine mai are nevoie de dragoste in ziua de azi? Unde isi gaseste locul amorul si sentimentele inaltatoare in aceasta societate "de consum"? Care dintre voi mai are curajul sa strige in gura mare "Da, iubesc!", avand in vedere ca iubirea tinde sa devina din ce in ce mai mult sinonima cu: slabiciune, naivitate, imaturitate, suferinta inutila?
Ideea topicului mi-a venit aseara cand discutam la o bere cu niste amici. Unul dintre ei a lansat o teorie foarte trista din punctul meu de vedere, cum ca dragostea ar fi o boala si ca puterea este defapt cel mai minunat sentiment pe care il poti trai in viata asta. Pentru el femeia este citez "Un bun pe care trebuie sa il posezi". El declara ca nu l-ar deranja sub nici o forma sa "isi cumpere" o femeie "buna (din punct de vedere al calitatilor fizice)". Conform teoriei sale, un barbat trebuie sa aiba bani si putere pentru a avea acces la femeia cea mai tare, pe care o doresc toti, iar asta ii va da lui un sentiment de multumire (cam acelasi lucru ca si cand ar avea o masina tare dupa care toti intorc capul). Un amic de al lui ii sustinea teoria, concluzionand ca Hugh Hefner este barbatul care a trait una din cele mai frumoase vieti, din punctul lui de vedere. Dap, niste teorii f triste, patetice si puerile, dar am tot stat si m-am gandit...si am ajuns la concluzia ca sunt chiar multi care gandesc in felul acesta. Sunt chiar multe femei care pun pe primul loc banii si statutul si care au renuntat demult sa mai creada in dragoste. Voi ce parere aveti? Este aceasta tendinta spre care ne indreptam? Dragostea nu mai e "in trend" si eu sunt o fiinta depasita de timpuri? Ar fi trist pt mine sa fie asa...... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
Nu cred ca dragostea este un sentiment demodat...poate ca prietenul tau a acumulat frustrari la greu...faptul ca un barbat spune ca ar vrea sa-shi cumpere o bunaciune de femeie, ca o femeie spune ca ar facea orice pentru a fi cu un barbat care poseda vila, super BMW si un cont baban in banca nu inseamna ca dragostea e numai de vanzare...(vezi Iri si Monica…dar deh, nu sunt eu in masura ca condamn oamenii, fiecare gandeste si actioneaza in consecintza. Dupa mine, tot respectul...macar ca POATE sa faca asta...).
Sunt sigura ca daca prietenul tau ar gasi o femeie care sa-i demonstreze ca il iubeshte, care sa-i satisfaca setea de dagoste nu ar mai spune asemenea aberatii...Probabil ca pana la urma va gasi asta intr-o femeie modesta, normala si fara fitze. Oricum, e trist…asta e clar! Toti am iubit la un moment dat pe cineva, de cele mai multe ori am luat tzepe, am fost raniti in cel mai crunt mod... dar cred ca nu trebuie sa renuntzam la a cauta si a gasi persoana potrivita noua. Undeva, in aceasta lume exista perechea oricui...important e sa o si gasim si sa "nu ne dam cu ochii pe foc", asa cum spune bunica mea... A iubi pe cineva inseamna, dupa mine, culmea altruismului...caci odata ce o faci iti doresti, vrei si chiar poti sa daruiesti celui de langa tine inima ta, viata ta...Poate ca eu sunt mai de moda veche, poate gresesc dar cel putin eu, acum, cand iubesc din tot sufletul sunt in stare sa dau aproape totul (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif) ...si credeti-ma ca nu are nimic din cele mentionate mai sus. Imi e de ajuns ca am eu...nu caut o casa, o masina tare (evident, trebuie sa aiba un serviciu si un venit bun)...caut un barbat ADEVARAT. Probabil acum, cineva o sa intrebe ce este pentru mine un barbat adevarat...ei bine...pentru mine aceasta inseamna si aiba un venit cu care sa poata intretine o familie, sa shtie sa RESPECTE, sa iubeasca femeia de langa el si copiii (ai lui sau ai altuia), sa-shi asume responsabilitazi, sa fie conshtient ca in aceasta viatza pacea spirituala conteaza mai mult decat plimbarile pe Coasta de Azur, sauna la Marriott si asa mai departe. Dar, inca o data...ma repet, eu sunt de moda veche. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif) Si ca sa raspund si celei de-a doua intrebari, "de ce avem nevoie de dragoste?" ei bine...cred ca pentru ca fara ea nu suntem impliniti (fara dragostea de toate felurile : de copii, de parinti, de barbat, de femeie...de viata), nu avem cum sa fim fericiti...fara dragoste viata ar fi anosta, seaca ca un desert prin care bate vantul miscand haotic nisipul. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 13th May 2025 - 01:34 AM |
|